Στην περιουσία του Δήμου Ρεθύμνου το οικόπεδο «φιλέτο» της Τράπεζας της Ελλάδος (βίντεο)

Κρήτη
Στην περιουσία του Δήμου Ρεθύμνου το οικόπεδο «φιλέτο» της Τράπεζας της Ελλάδος (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια του δήμου Ρεθύμνου πέρασε ένα οικόπεδο «φιλέτο» το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης στην διασταύρωση των οδών Κουντουριώτη, Ασκούτση και Επιμενίδου Μαρούλη

Ένα οικόπεδο «φιλέτο» που μέχρι πρότινος ανήκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και το οποίο βρίσκεται στην γωνία της κεντρικής λεωφόρου Κουντουριώτη γειτνιάζοντας με το κτίριο της δημοτικής φιλαρμονικής, κατάφερε να περάσει στην περιουσία του δήμου Ρεθύμνου έπειτα από τις συμβολαιογραφικές πράξεις που έγιναν.

Όπως επισημαίνει στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, το οικόπεδο θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός ενιαίου -χωροταξικά και λειτουργικά- χώρου πολιτισμού. 

Στα χέρια του δήμου Ρεθύμνου πέρασε μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων ένα οικόπεδο «φιλέτο» που ανήκε στην τράπεζα της Ελλάδος και το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης στην διασταύρωση των οδών Κουντουριώτη, Ασκούτση και Επιμενίδου Μαρούλη.

Το εν λόγω οικόπεδο που επιθυμούσαν να αποκτήσουν πολλοί επιχειρηματίες για την δημιουργία ενός συγκροτήματος κατοικιών και καταστημάτων, ανήκει και επίσημα στο δήμο Ρεθύμνου, όπου η δαπάνη για την αγορά του ανέρχεται στις 420 χιλιάδες ευρώ, ποσό που θα καλύψει με δικούς του πόρους ο μητροπολιτικός δήμος.

Το οικόπεδο που γειτνιάζει με το κτίριο της δημοτικής φιλαρμονικής και του δημοτικού ωδείου ανήκει στους χαρακτηρισμένους κοινωφελείς χώρους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η χρήση του αφορά αποκλειστικά στην δημιουργία πολιτιστικών εγκαταστάσεων. 

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News