Σταθμοί περιβαλλοντικής ρύπανσης θα τοποθετηθούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Κρήτη
Σταθμοί περιβαλλοντικής ρύπανσης θα τοποθετηθούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λόγος για μικροαισθητήρες μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου, με στόχο την καταγραφή και αξιοποίηση των στοιχείων που θα προκύψουν

Μικροαισθητήρες μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων, θα τοποθετηθούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου, με στόχο την καταγραφή και αξιοποίηση των στοιχείων που θα προκύψουν.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, η συγκεκριμένη δράση, γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Χημείας), για την αναβάθμιση του ερευνητικού σταθμού στον Φινοκαλιά - δομής - που προσελκύει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας διεθνώς.

Ήδη όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, σε συνεννόηση με την Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μαρία Κανακίδου, θα εγκατασταθούν 3 σταθμοί καταγραφής περιβαλλοντικής ρύπανσης , ενώ στόχος του Δήμου Αγίου Νικολάου, είναι η αξιοποίηση των επιστημονικών στοιχείων που θα προκύψουν και ασφαλώς θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News