Χανιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του δημοτικού κήπου της πόλης

Κρήτη
Χανιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του δημοτικού κήπου της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι παρεμβάσεις προβλέπουν περισσότερους χώρους πρασίνου, εκσυχρονισμό των υποδομών και των παιδικών χαρών και δημιουργία ακόμα μίας εισόδου από την οδό Πλουμιδάκη

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, οι εργασίες ανάπλασης του δημοτικού κήπου της πόλης των Χανίων, έργο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 10 μήνες και προϋπολογισμό 840.000 ευρώ.

Από νωρίς το πρωί, τα συνεργεία του αναδόχου του έργου απομακρύνουν τις επιφάνειες με τσιμέντο ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαμμόρφωση του κήπου, που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλη Τσουπάκη, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο των εργασιών, θα αλλάξει ριζικά η σημερινή εικόνα.

Μεταξύ άλλων, οι παρεμβάσεις προβλέπουν περισσότερους χώρους πρασίνου, εκσυχρονισμό των υποδομών και των παιδικών χαρών και δημιουργία ακόμα μίας εισόδου από την οδό Πλουμιδάκη.

Οι χωμάτινοι διάδρομοι θα έρθουν στο ίδιο ύψος με τα παρτέρια και θα στρωθούν με νέο φυσικό υλικό πλήρως προσβάσιμο, (χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο με κεντρικό οδηγό όδευσης τυφλών).

Ακόμη, προβλέπεται οργάνωση των εξωτερικών χώρων των υφιστάμενων κτισμάτων, ώστε να αναδεικνύονται και να εμπλουτίζονται οι λειτουργίες τους (εξωτερικές εκδηλώσεις βιβλιοθήκης και εκπαιδευτική λειτουργία φυτωρίου).

Επίσης, ενίσχυση του φυσικού πράσινου περιβάλλοντος με καθαρισμούς, νέες φυτεύσεις, οργανωμένο δίκτυο άρδευσης και οργανωμένη θέση εργασίας για τη συντήρηση του πάρκου, ανασχεδιασμός της περιοχής παιχνιδιού και δημιουργία νέων περιοχών θεματικών ανά ηλικία και ανά δραστηριότητα.

Τέλος, προβλέπονται εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού και κατάλληλου σύγχρονου φωτισμού και διαμόρφωση σε υφιστάμενη μονάδα νέου wc AMεA για τους επισκέπτες του πάρκου. Ήδη, από τον δημοτικό κήπο απομακρύνθηκαν τα ζώα που υπήρχαν σε αυτόν.

Η είσοδος στον κήπο, από σήμερα, επιτρέπεται μόνο απ'ο την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πελάτες του καφέ που υπάρχει στο βορειοανατολικό τμήμα του κήπου.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, προαναγγέλοντας σειρά έργων που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2022, όπως η εναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή της δημοτικής αγοράς, ενώ, όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν οι συμβάσεις για τη δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου και για αναπλάσεις στις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη.

Πληροφορίες απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News