ΔΕΕΠ Ηρακλείου: Δώρα στα παιδιά με αναπηρία στην Πόμπια

Κρήτη
ΔΕΕΠ Ηρακλείου: Δώρα στα παιδιά με αναπηρία στην Πόμπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα στελέχη δώρισαν είδη ένδυσης, βιβλία και παιxνίδια

Με πρωτοβουλία και αμείωτους ρυθμούς  της  υπεύθυνης του τομέα  Ποιότητας Ζωής και  Εθελοντισμού της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου κ. Ελένη Κτιστάκη, συνεχίζονται επισκέψεις και προσφορές σε δομές στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και  εθελοντισμού που πραγματοποιεί η ΝΔ.

Την Τρίτη 28/12 με τον Πρόεδρο κ. Β.Καρκανάκη και στελέχη της ΔΕΕΠ καθώς και μέλη του Τομέα, επισκέφθηκαν  το Π.Α.Α.Π.Α.(Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίας) Πόμπιας Μεσσαράς.

Στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος παρέχονται 24ωρη περίθαλψη με δυνατότητα φιλοξενίας έως 25 ατόμων και των δύο φύλων που πάσχουν από σωματική αναπηρία, ή διανοητική υστέρηση.

Σκοπός της δομής, είναι η παροχή φροντίδας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, λειτουργικής-ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικοποίησης. Η συνεργασία με τους φορείς και τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σκοπού αυτού.

Η κ. Δαμανάκη  επισήμανε πόσο αναγκαία  είναι η λήψη μέτρων, για σταδιακή μείωση και κατάργηση των μεγάλων δομών που υπάρχουν σήμερα και η αντικατάσταση τους, από ολιγάριθμες και πιο ευέλικτες μονάδες διαβίωσης, ώστε να επιτευχθεί η διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης σε ένα πιο οικογενειακό και φιλικό  περιβάλλον. Η παραμονή στις δομές οφείλει να έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι τα παιδιά να βρουν ζεστή αγκαλιά σε μια θετή ή ανάδοχη οικογένεια.

Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των κτιρίων έγινε από την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής  του παραρτήματος  κ. Στέλλα Σημαιάκη

Τα στελέχη δώρισαν είδη ένδυσης βιβλία και παιγνίδια.

Στη δράση παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Κ. κ. Μαρία Δαμανάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, η Αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ. Ελευθερία Κωστάκη, η υπεύθυνη του τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων κ. Μαρία Αντωνακάκη και το μέλος του ΔΣ του ΕΑΚΗ κ. Νίκη Χατζηπαππά

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News