Ανώγεια - ΚΤΕΛ: Έρχονται σταθερά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των κατοίκων

Κρήτη
Ανώγεια - ΚΤΕΛ: Έρχονται σταθερά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των κατοίκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμφωνήθηκε η καθιέρωση σταθερών δρομολογίων από και προς τα Ανώγεια με την συνεισφορά και των δύο εμπλεκομένων φορέων

Μια νέα προσέγγιση στην καθιέρωση γραμμών από και προς τα Ανώγεια αλλά και στην καθιέρωση στην αντίληψη κατοίκων και επισκεπτών για την ύπαρξη αυτής της υπηρεσίας αποφασίστηκε από το Δήμο Ανωγείων σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου.

Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του κ. Κεφαλογιάννης και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου Μανώλη Χαχλιούτη, θα υπάρξει επίλυση ενός χρονίζοντος θέματος που αφορά στην έλλειψη δρομολογίων από και προς τα Ανώγεια αλλά και της ενδοδημοτικής μετακίνησης.

Συμφωνήθηκε  η  καθιέρωση σταθερών δρομολογίων από και προς τα Ανώγεια με την συνεισφορά και των δύο εμπλεκομένων φορέων.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε  να υπάρξει σύμβαση Δωρεάν Παραχώρησης Δημοσίας Χρήσεως του Λεωφορείου του Δήμου προς το ΚΤΕΛ με τα εξής επιπλέον χαρακτηριστικά:

- Την εκτέλεση δρομολογίων στη διαδρομή "Ανώγεια - Τύλισος - Γάζι - Ηράκλειο" και επιστροφή, των οποίων ο αριθμός και οι ώρες αναχώρησης θα διαμορφώνονται ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες της επιβατικής κίνησης.

-  Την εξυπηρέτηση των αναγκών για τη μεταφορά κοινωνικών και αθλητικών ομάδων.

-  Προβλέπεται 50% έκπτωση στο εισιτήριο του δρομολογίου.

-  Την οικονομική στήριξη του Δήμου για την κάλυψη μέρους των δαπανών της σύμβασης.

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη

«Η απομόνωση του Δήμου Ανωγείων από τα μέσα μαζικών μεταφορών είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, να λάβει ένα τέλος. Η ταλαιπωρία κατοίκων, εργαζομένων, της νεολαίας, των μαθητών αλλά και πολλών επισκεπτών και τουριστών, με τη συνεργασία του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου θα πάψει να υφίσταται. Στις κοινωνίες η πορεία προς το μέλλον στηρίζεται στις συνεργασίες και την κοινή αντίληψη των προβλημάτων μέσω της οποίας δίδονται πάντα οι σωστότερες λύσεις. Για το λόγο αυτό, τόσο προσωπικά όσο και το δημοτικό συμβούλιο ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του ΚΤΕλ Μανώλη Χαχλίουτη και όλο το Διοικητικό συμβούλιο καθώς και τα στελέχη Γ. Χαλεπάκη και Κ. Καλιτσουνάκη για την εξέλιξη στο πρόβλημα που για χρόνια ταλαιπωρούσε την τοπική μας κοινωνία. ΄

Η άρση του εδαφικού αποκλεισμού των ορεινών περιοχών είναι ένα θέμα που ταλανίζει όλες τις ορεινές περιοχές της χώρας και το κεντρικό κράτος θα πρέπει να δεί με μεγάλη προσοχή. Η επανάληψη ενός χρηματοδοτικού προγράμματος ενίσχυσης των μεταφορών με τα ΜΜΜ όπως αυτό συνέβη με το πρόγραμμα "Συν-κοινονία" στο παρελθόν, αποτελεί επιτακτική ανάγκη του σήμερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News