Κορωνοϊός: Τρία παιδιά νοσηλεύονται στην Κρήτη – Ανάμεσα τους ένα βρέφος 3 μηνών

Κρήτη
Κορωνοϊός: Τρία παιδιά νοσηλεύονται στην Κρήτη – Ανάμεσα τους ένα βρέφος 3 μηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Χανίων - Αύξηση παρουσιάζουν οι νοσηλείες στην Κρήτη

Στο νοσοκομείο Χανίων με κορωνοϊό νοσηλεύονται τρία παιδιά, ηλικίας 3 μηνών, 13 και 15 ετών. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα τα τρία παιδιά νοσηλεύονται στους ειδικούς θαλάμους κορωνοϊού της Παιδιατρικής Κλινικής και βρίσκονται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Αυξημένες είναι οι νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊό στην Κρήτη

Αύξηση παρουσιάζουν οι νοσηλείες του κορωνοϊού στην Κρήτη, σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, συγκριτικά με τα στοιχεία της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, συνολικά καταγράφονται 126 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό (ήταν 121). Σε κλινική covid βρίσκονται 94 ασθενείς (ήταν 88). Σε μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 32 ασθενείς (ήταν 33), εκ των οποίων οι 31 διασωληνωμένοι (ήταν 31). Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι ασθενείς βρίσκονται στο Νοσοκομείο Χανίων , ενώ στο Νοσοκομείο Νεάπολης δεν καταγράφθηκε καμία νοσηλεία.

Αναλυτικά οι νοσηλείες στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 37 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 23 σε κλινική covid οι 14 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 31 ασθενείς, οι 24 νοσηλεύονται σε κλινική covid και οι 7 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 40 ασθενείς νοσηλεύονται, 33 από αυτούς σε κλινική covid, οι 7 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 9 ασθενείς συνολικά νοσηλεύονται, οι 7 σε κλινική covid, οι 2 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων ο 1 διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 5 ασθενείς νοσηλεύονται συνολικά, οι 3 από αυτούς σε κλινική covid και οι 2 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 ασθενείς σε κλινική covid.

Νοσοκομείο Σητείας: 1 ασθενής σε κλινική covid.

Οι νοσηλείες του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα σε πανελλαδικό επίπεδο, χθες Κυριακή 26 Δεκεμβρίου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 624 (59.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 έτη. To 79.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 521 (83.49%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 103 (16.51%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 302 (ημερήσια μεταβολή -3.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 313 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 122 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News