ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν τα Χριστούγεννα οι πληρωμές για τους νέους αγρότες - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν τα Χριστούγεννα οι πληρωμές για τους νέους αγρότες - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις 3 έως τις 16 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε πληρωμές που ξεπέρασαν τα 30,9 εκατ. ευρώ

Έρχονται πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν τα Χριστούγεννα, καθώς αναμένεται η καταβολή του 35% της βασικής ενίσχυσης για νέους αγρότες, με τις ημερομηνίες πληρωμής να είναι η 21η Δεκεμβρίου και η 23η Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, από την πλευρά του, έκανε λόγο με δηλώσεις του για κανονική πληρωμή.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, αναμένεται να πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η δεύτερη δόση της βασικής Ενίσχυσης για την εξόφληση των αγροτικών επιδοτήσεων του 2021, ώστε μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, να έχουν πληρωθεί οι περισσότεροι παραγωγοί.

Η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να γίνει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δηλαδή 27 - 31 Δεκεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται να γίνει και νωρίτερα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την πληρωμή της προκαταβολής τόνισε πως το ποσοστό επιτυχίας της πρόσφατης πληρωμής ανέρχεται σε 98% και ουσιαστικά υπογραμμίζει ότι θα εξοφληθούν όλες οι επιδοτήσεις μέσα στον μήνα.

Διευκρινίζεται επίσης ότι φέτος, για πρώτη φορά, ο έλεγχος επεκτάθηκε στο σύνολο της προκαταβολής και σε κάθε περίπτωση, «αφού ληφθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα ακριβή στοιχεία συμφωνίας των δηλωθέντων εκτάσεων από την ΑΑΔΕ, θα υπάρξει πρόσθετη πληρωμή προβεί στην πληρωμή το Δεκέμβριο».

Καταβολή 30.9 εκατ. ευρώ το προηγούμενο διάστημα

Από τις 3 έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2021 ο ΟΠΕΚΕΠΕ πίστωσε το ποσό των 30.973.018,61 ευρώ σε 2.440 δικαιούχους.

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών αφορούσε ανειλημμένες υποχρεώσεις προς τους νέους αγρότες. Οι υπόλοιπες πληρωμές αφορούν επενδυτικά προγράμματα του ΠΑΑ, ομάδες Leader, οργανώσεις παραγωγών, γενετικοί πόροι, δασώσεις, επιχειρησιακά προγράμματα φρούτων κ.ά.

Αναλυτικά οι πληρωμές.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News