Ηράκλειο: Ξεκινούν τα έργα συντήρησης στα κηποθέατρα

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεκινούν τα έργα συντήρησης στα κηποθέατρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου και έρχεται με τη νέα χρονιά η υπογραφή της σύμβασης για τον εξωραϊσμό των κηποθέατρων Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και «Μ. Χατζιδάκις»

Στις αρχές του 2022 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει το απαιτούμενο από καιρό «λίφτινγκ» στα δύο δημοτικά κηποθέατρα του Ηρακλείου, που αποτελούν κάθε καλοκαίρι πόλο έλξης για χιλιάδες Ηρακλειώτες και επισκέπτες της πόλης.

Ο Δήμος προχώρησε ήδη στην οριστική ανάδειξη του αναδόχου εργολάβου που προέκυψε κατά τον ανοιχτό, μειοδοτικό διαγωνισμό που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο και πλέον μένει η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να πέσουν οι υπογραφές ανάθεσης της εργολαβίας, που προβλέπει την υλοποίηση μιας μεγάλης γκάμας εργασιών συντήρησης και εξωραϊσμού των δύο δημοτικών κηποθεάτρων «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις».

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα εκτεταμένο «λίφτινγκ» τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των δύο κηποθέατρων του Ηρακλείου. Στόχος είναι φυσικά να καταστούν πολύ πιο καλαίσθητα, λειτουργικά και φιλικά προς τους ΑμεΑ, δεδομένου άλλωστε ότι αποτελούν την “κορωνίδα” για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη μας και υποδέχονται πολλές χιλιάδες κόσμου, ιδίως κατά την καλοκαιρινή σεζόν.

Ο διαγωνισμός της εργολαβίας, αρχικού προϋπολογισμού 278.000 ευρώ (με ΦΠΑ 24%), είχε προκηρυχθεί στα τέλη Αυγούστου από τον Δήμο Ηρακλείου. Η δημοπράτηση έγινε με επιτυχία στα τέλη Σεπτεμβρίου και κατατέθηκαν δύο προσφορές. Η εταιρεία “LYDAKIS Construction Co”, η οποία προσέφερε μέση εργολαβική έκπτωση ύψους 34,32%, αναδείχτηκε προσωρινός μειοδότης από την Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου και δεδομένου ότι εγκρίθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που υπέβαλε, αναδείχτηκε τις προάλλες ως ανάδοχος του έργου, με βάση σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που κατακύρωσε το 2ο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Η τεχνική έκθεση

Τι εργασίες προβλέπεται να γίνουν

Όπως περιγράφεται στην τεχνική έκθεση στο πλαίσιο του διαγωνισμού του έργου, «οι εργασίες που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια της παρούσας μελέτης αφορούν σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις φθορών στα υφιστάμενα κτίσματα και υποδομές, κυρίως του κηποθέατρου “Νίκος Καζαντζάκης” και μερικώς του κηποθέατρου “Μάνος Χατζιδάκις”. Συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνουν εργασίες καθαιρέσεων, αποξηλώσεων, αποκαταστάσεων και μονώσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υγρασίες στις εσωτερικές-εξωτερικές τοιχοποιίες και δώματα των κτισμάτων του κηποθέατρου “Νίκος Καζαντζάκης”, αντικατάσταση των σιδερένιων εξωτερικών κουφωμάτων, τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων στους χώρους των αποδυτηρίων-καμαρινιών και εργασίες εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών σε όλους τους χώρους του κηποθέατρου.

Επιπλέον, θα γίνουν εργασίες επενδύσεων και επιστρώσεων στους χώρους υγιεινής, αντικατάσταση όλων των ειδών υγιεινής, ενώ για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ θα τοποθετηθεί προκατασκευασμένος οικίσκος υγιεινής ανατολικά του χώρου του κηποθέατρου “Νίκος Καζαντζάκης”, ο οποίος θα συνδεθεί στο υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης. Τέλος, θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο, όπως η κατασκευή χωμάτινου δαπέδου από κουρασάνι στον βορειοανατολικό διάδρομο του κηποθέατρου, προκειμένου να δημιουργηθεί προσβάσιμη διαδρομή για ΑμεΑ - και γενικά εμποδιζόμενα άτομα - προς τον χώρο της σκηνής, και επιστρώσεις με χονδρόπλακες ορθογωνισμένες στους εξωτερικούς διαδρόμους που οδηγούν στα αποδυτήρια-καμαρίνια του κηποθέατρου και στον χώρο τοποθέτησης του οικίσκου υγιεινής για ΑμεΑ, ώστε η προσπέλαση στον οικίσκο να είναι ισόπεδη.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την αντικατάσταση των ξύλινων δαπέδων από κόντρα πλακέ τόσο στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”, όσο και στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις”. Επιπλέον, η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει την αποκατάσταση των τμημάτων της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης των υφιστάμενων κτηρίων, η οποία αναπόφευκτα θα αποξηλωθεί λόγω των οικοδομικών εργασιών. Περιλαμβάνεται, επίσης, η αντικατάσταση των προβολέων, οι οποίοι είναι αναρτημένοι πάνω στα τείχη, με προβολείς LED, για τον γενικό φωτισμό στον χώρο των θεατών, η αντικατάσταση του πίλαρ που φέρει τον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα και του πίλαρ ηλεκτροδότησης για τις ανάγκες της σκηνής».

Σημειώνεται πως ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, ανέρχεται σε 278.000 ευρώ και αναλύεται ως εξής:

- Εργασίες: 162.758,92 ευρώ,

- Όφελος συγγραφής υποχρεώσεων (Ε.Ο. και Ε.Ε.): 29.656,61 ευρώ,

- Απρόβλεπτα: 28.808,33 ευρώ,

- Προβλεπόμενη αναθεώρηση: 969,69 ευρώ,

- Απολογιστικές εργασίες (κόστος υποδοχής των ΑΕΚΚ από εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης): 2.000 ευρώ και

- ΦΠΑ (24%): 53.806,45 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News