Ρέθυμνο: Νέα κατάρρευση τμήματος μπαλκονιού κοντά σε δημοτικό σχολείο (εικόνες)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Νέα κατάρρευση τμήματος μπαλκονιού κοντά σε δημοτικό σχολείο (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εγκαταλειμμένο κτίσμα βρίσκεται κοντά σε δημοτικό σχολείο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου - Από το σημείο στο οποίο κατέληξαν οι πέτρες και οι σοβάδες διέρχονται καθημερινά μαθητές

Καθαρά θέμα τύχης ήταν ότι δεν υπήρξε και αυτή την φορά τραυματισμός κάποιου ανυποψίαστου πεζού, όταν την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, κατέρρευσε τμήμα μπαλκονιού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.  Το νέο περιστατικό -που είναι το τέταρτο κατά σειρά και το δεύτερο μέσα σε ένα δεκαήμερο- σημειώθηκε στην γωνιακή διώροφη κατοικία επί της οδού Δημακοπούλου στο «Ελιδάκι», όταν επαγγελματίες της περιοχής είδαν να αποκολλούνται και να πέφτουν πέτρες και σοβάδες από το ταβάνι του μπαλκονιού, το οποίο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Μάλιστα, για την προστασία των διερχομένων από το σημείο πολιτών, οι κάτοικοι της περιοχής έβαλαν κορδέλες αποκλείοντας το επίμαχο τμήμα του πεζοδρομίου. Το συγκεκριμένο κτίσμα που είναι εγκαταλειμμένο τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το δημοτικό σχολείο πλησίον της Στρατολογίας, όπου καθημερινά από το πεζοδρόμιο, στο οποίο κατέληξαν οι πέτρες και οι σοβάδες, διέρχονται μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δέκα ημέρες, ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Σπύρος Καλησπεράκης, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, είχε επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο σημείο. Ο κ. Καλησπεράκης, μεταξύ άλλων, ανέλυσε τα προβλήματα που εντοπίζονται κυρίως λόγω της διάβρωσης του οπλισμού στις παλιές κατοικίες του Ρεθύμνου, οι οποίες, όπως φαίνεται, παραδίδονται στην φθορά του χρόνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News