Σεισμός 5,9 ρίχτερ στην Κρήτη: Εκκενώνονται τα σχολεία

Κρήτη
Σεισμός 5,9 ρίχτερ στην Κρήτη: Εκκενώνονται τα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη κλείνουν όλα τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Αναστάτωση επικράτησε μετά το σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη. Αμέσως μετά το σεισμό οι μαθητές των σχολείων βγήκαν στις αυλές.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ . Καρτσωνάκη τα παιδιά παραμένουν στις αυλές των σχολείων και αναμένουν νεότερες οδηγίες.

Ωστόσο ήδη υπήρξαν τηλεφωνήματα σε γονείς σε δημοτικά του Ηρακλείου να παραλάβουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με το διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου κ.Μεπλαδάκη τα παιδιά παραμένουν στις αυλές μέχρι να τα παραλάβει ο ίδιος ο γονέας. 

Σοβάδες έπεσαν επίσης σε σχολεία σε Θραψανό και Γούβες  με την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων να έγκειται στην αρμοδιότητα της περιφέρειας αλλά και μείζον πρόβλημα τι θα γίνει με τα παιδιά που οι γονείς τους εργάζονται όπως αναφέρει ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Μανόλης Μπελαδάκης στον 98.4. 

Με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη κλείνουν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη κλείνουν όλα τα σχολεία της Π. Ε. Ηρακλείου.  Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λυκεία και κάθε σχολική δομή στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κλείνουν μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης τα σχολεία. 

Κλειστά σχολέια στο Μαλεβίζι

Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι Δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί με Απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Νομό και την έντονη σεισμική ακολουθία.Από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» του Δήμου Μαλεβιζίου και κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Ειδικά τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου σχηματίστηκαν από νωρίς και βρίσκονται επί ποδός, ελέγχοντας όλα τα δημόσια κτίρια και τις δομές εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους κατά τόπους Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων. Ταυτόχρονα, έλεγχος πραγματοποιείται και στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, καθώς και στις γεωτρήσεις του Δήμου, από την αρμόδια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεχγος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News