Χανιά: Έκλεψαν λείψανο από ναό – Η έκκληση του εφημέριου

Κρήτη
Χανιά: Έκλεψαν λείψανο από ναό – Η έκκληση του εφημέριου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλοπή του λειψάνου έγινε ανήμερα της εορτής των Αγίων Σαράντα

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, το οποίο προκάλεσαν στην διάρκεια της νύχτας ιερόσυλοι, βρέθηκαν το πρωί ανήμερα μάλιστα της εορτής τους, ο εφημέριος και οι πιστοί του ιερού ναού των Αγίων Σαράντα που βρίσκεται στην περιοχή του Νεροκούρου στα Χανιά.

Οι άγνωστοι δράστες βεβήλωσαν την εκκλησία καθώς εισέβαλλαν στο εσωτερικό της και αφού τα έκαναν όλα «γυαλιά - καρφιά» έκλεψαν το ιερό λείψανο των Αγίων Σαράντα, που φυλασσόταν στο ναό.

Οι δράστες που κυριολεκτικά δεν... "είχαν τον Θεό" τους προσπάθησαν να εισβάλλουν στην εκκλησία από ένα μικρό παράθυρο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του ιερού.

Όταν συνειδητοποίησαν ότι κάθε προσπάθεια τους πέφτει στο κενό, τότε έσπασαν πόρτες και παράθυρα καταφέρνοντας τελικά να τρυπώσουν από ένα πλαινό παράθυρο της εκκλησίας. Αυτό που έψαχναν ήταν τα χρήματα από το παγκάρι, όμως όταν δεν βρήκαν τίποτα, έφυγαν αρπάζοντας το ιερό λείψανο των Αγίων.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της σήμανσης, με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν αποτυπώματα και γενικότερα να συλλέγουν κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο για την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών και την σύλληψή τους.

Η βεβήλωση του ιερού ναού όμως έχει θορυβήσει έντονα και τους πιστούς της περιοχής, οι οποίοι με την σειρά τους καλούν τους δράστες να επιστρέψουν τα λείψανα των Αγίων που έκλεψαν.

Την κλοπή που έγινε ανήμερα της εορτής των Αγίων Σαράντα, γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας-Αποκορώνου κάνοντας λόγο για ιερόσυλους, οι οποίοι εισέβαλαν στον ναό.

Τόσο ο Εφημέριος, όσο και οι Ενορίτες κάνουν θερμή παράκληση σε αυτόν που διέπραξε την πράξη αυτή, να επιστρέψει το Ιερό Λείψανο στο Ναό.

Η συγκεκριμένη εκκλησία στην περιοχή του Νεροκόρου είχε βεβηλωθεί και άλλη φορά στο παρελθόν και μάλιστα ανήμερα της εορτής των Αγίων Σαράντα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News