Βασίλης Κικίλιας: Αύξηση επιδημιολογικού φορτίου σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Κρήτη
Βασίλης Κικίλιας: Αύξηση επιδημιολογικού φορτίου σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε μεγάλες περιφέρειες υπάρχει σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει, αποδίδουν»

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, πως αναβλήθηκαν προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό εξαιτίας της κακοκαιρίας σε περιοχής της Αττικής και ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε να προγραμματιστούν εκ νέου ενώ οι πολίτες θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα.

Ο υπουργός έθεσε και ένα θέμα που έχει να κάνει με την απώλεια χιλιάδων δόσεων εμβολίου και όπως είπε μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων εμβολιάστηκαν πολίτες. Δηλαδή αυτοί που είχαν προσέλθει αλλά και σε μια επιχείρηση 24 ωρών πάνω από 400 τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού και στο κέντρο της  Αμυγδαλέζας πάνω από 250 φιλοξενούμενοι. Επίσης υγειονομικοί και στρατιωτικοί .Η κρατική μηχανή λειτούργησε είπε ο υπουργός.

Παρατηρούμε αύξηση επιδημιολογικού φορτίου , μεταξύ άλλων περιοχών, σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, ανέφερε ο υπουργός.

Σε μεγάλες περιφέρειες υπάρχει σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει αποδίδουν, τόνισε.

Στην επικράτεια από τις 656 ΜΕΘ - Covid, οι 351 κλίνες είναι κατειλημμένες.

Στον τρόπο επαναπρογραμματισμού των εμβολιασμών που αναβλήθηκαν , εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σήμερα έχουν εμβολιασθεί 25.137 πολίτες με την προσέλευση να ξεπερνά το 89%. Έχουμε ξεπεράσει τους 600.000 εμβολιασμούς με ποσοστό κάλυψης 5,71%.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν χθες εξαιτίας της κακοκαιρίας, είπε ότι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης ώστε να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου. Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους τρεις ημέρες νωρίτερα, για την ώρα και ημέρα εμβολιασμού τους. Για την ηλικιακή ομάδα 60-64 τα ραντεβού  θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα  Δευτέρα-Παρασκευή,  στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα του αρχικού ραντεβού.

Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι  τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Παρασκευή με τον ίδιο τρόπο. Η τρίτη κατηγορία των 75 και άνω καθώς και άλλες κατηγορίες των οποίων αναβλήθηκαν χθες τα ραντεβού οι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News