Νέα σχολεία έκλεισαν στην Κρήτη λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Κρήτη
Νέα σχολεία έκλεισαν στην Κρήτη λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ οι καταλήψεις συνεχίστηκαν και σήμερα

Αυξάνονται τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ηρακλείου, που προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας έπειτα από εντοπισμό θετικών κρουσμάτων εντός των σχολικών μονάδων, με τον συνολικό αριθμό των κλειστών σχολειων σε επίπεδο Ηρακλείου να ανέρχεται πλέον σε 3, οπως επίσης 3 σχολεία έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας και στο νομό Ρεθύμνου, 6 δηλαδή συνολικά σε όλη την Κρήτη.

Αναλυτικότερα, κλειστό παραμένει από σήμερα το Γυμνάσιο Χερσονήσου λόγω εντοπισμού και τρίτου θετικού κρούσματος όπου ως γνωστόν τα τελευταία 24ώρα είχαν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας το Α4 και το Α5.

Επίσης λουκέτο έβαλε από σήμερα και το  Ιδωτικό Λύκειο του Παγκρήτιου Εκπαιδευτήριου , έως 25/02, λόγω εντοπισμού θετικού κρούσματος σε καθηγητή , ο  οποίος ωστόσο έκανε μάθημα σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό παραμένει το 2ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ στο νομό Ηρακλείου έως 22/02, ενώ στο Ρέθυμνο σε αναστολή λειτουργίας έχει προχωρήσει το Γυμνάσιο του δήμου Ανωγείων και το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου,

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο Κρήτης υπάρχουν σχολικά τμήματα που παραμένουν κλειστά ενώ έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ιχνηλάτησης και σε άλλα σχολεία λόγω εντοπισμού θετικών κρουσμάτων.

Παράλληλα, κρούσμα εντοπίστηκε στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου (Πρώην Πειραματικό) και συγκεκριμένα στο τμήμα β3, το οποίο τίθεται σε αναστολή μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Θετικό κρούσμα εντοπίστηκε και στην Γ’ τάξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ηρακλείου. Αναμένεται η γνωμοδότηση του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλη Λουμπούνη, με το σενάριο της αναστολής τμήματος να μοιάζει πιθανό.

Ενώ και σήμερα υπήρξαν καταλήψεις σε σχολεία του νομού Ηρακλείου με βασικό αίτημα ,το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναλυτικότερα στο Ηράκλειο, υπό κατάληψη τελούν το 1ο  γυμνάσιο, το  1ο λύκειο Ηρακλείου, το 5ο λύκειο, το 4ο λύκειο και το 13ο γυμνάσιο.

Κλειστά σχολεία και σχολικά τμήματα στην Κρήτη

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία και τα τμήματα που κλείνουν (ή παραμένουν κλειστά) είναι τα εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ιδωτικό Λύκειο - Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο έως 25/02 - Ολική αναστολή

Γυμνάσιο Χερσονήσου - ολική αναστολή

1ο εργαστηριακό κέντρο Ηρακλείου - Μερική αναστολή έως 22/02

4ο ΓΕΛ Ηρακλείου: Α2 - Α3  έως 18/02

6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου: Γ 7 και  Γ 2 έως 23/02

2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου - Τμήματα Γ 5, Γ 7 έως 17/02 και Γ3   έως 19/02

Γυμνάσιο Μελεσών:   Β3 έως 19/02

Δημοτικό Αγίων Παρασκιών – Τμήματα : Α1 Β1  ,Γ1, Δ1, Ε1 , ΣΤ1 από 8 έως 21/02

Δημοτικό Χερσονήσου: Τμήματα Γ2  έως 12/02

2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένος Χερσονήσου: Ε1 έως 22/02

76ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου - Ολοήμερο Τμήμα Παράρτημα, Προνήπια Νήπια Τμήμα 2 Παράρτημα και Πρωινή Ζώνη 2 Παράρτημα έως 14/ 02)

70ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου - Προαιρετικό Ολοήμερο 1 και Υποχρεωτικό Πρωινό έως 12 Φεβρουαρίου)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Μουσικο Γυμνάσιο - ολική αναστολή

Δημοτικό σχολείο Αγγελιανών- ολική αναστολή έως 23/02

Ημερήσιο Γυμνάσιο Ανωγείων- ολική αναστολή έως 24/02

Ολοήμερο δημοτικό σχολείο Πρινές- Δ τάξη έως 21/02

Δημοτικο Σχολείο Άδελε- Α2  έως 18/02

Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Περάματος : Β3 έως 21/02 και Γ4 έως 21/02

Γυμνάσιο Περάματος - Τμήμα Β1 έως 19/02  κι Γ4  έως 22/02

1ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Ανώγεια - 2o πρωινό, προαιρετικό ολοήμερο έως 21/02

Λύκειο Πανόρμου - Β’ Τάξη 17/02

Μουσικό Γυμνάσιο - Ολόκληρο έως 21/02

Δημοτικό - Ολοήμερο Σταυρωμένου - Τμήμα Β1 έως 16/02

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Λύκειο Οροπεδίου Λασιθίου : Γ τάξη έως 23/02

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

2ο δημοτικού σχολείου Κισσάμου Β2 έως 15/02

Τι γίνεται στα σχολεία του Ρεθύμνου

Μετά την χθεσινή  αναστολή λειτουργίας του γυμνασίου στο Δήμο Ανωγείων, που βρέθηκαν 7 θετικοί μαθητές και στο λύκειο της ίδιας περιοχής βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν δύο τμήματα (το τμήμα του μαθητή και το τμήμα της κατεύθυνσης που συμμετέχει ο εν λόγω μαθητής).

Συνολικά σε καραντίνα έχουν τεθεί 25 μαθητές του τμήματος που έκλεισε και 19 άτομα (στην πλειοψηφία τους οι στενές επαφές του μαθητή, μεταξύ των οποίων είναι και άλλοι μαθητές που χρησιμοποιούν το ίδιο σχολικό λεωφορείο). Επίσης, πέρα από τους 44 συνολικά μαθητές σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν και 2 εκπαιδευτικοί του λυκείου Ανωγείων.

Ειδικότερα, στον Δήμο Μυλοποτάμου έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί 15 μαθητές θετικοί στον ιό και 8 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι σε καραντίνα. Πιο συγκεκριμένα 4 μαθητές από το Πέραμα και 11 από το Πάνορμο.

Την ίδια στιγμή υπό εξέταση παραμένει, λόγω ιχνηλάτησης επαφών, για το εάν θα πρέπει να κλείσουν τμήματα στο Γυμνάσιο Κράνας, στο Γυμνάσιο Γαράζου και στο ΕΠΑΛ Γαράζου.

Και όλα αυτά την στιγμή που αίτημα της δημοτικής αρχής Μυλοποτάμου είναι να ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολείων του δήμου, λόγω διασποράς του κορωνοϊού. 

Ακόμη, στο ΕΕΕΚ Ρεθύμνου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπ/σης και Κατάρτισης) βρέθηκε 1 θετικός μαθητής και αύριο κλείνει το τμήμα του μαθητή, ενώ σε καραντίνα μπαίνουν και 11 εκπαιδευτικοί του σχολικής δομής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Παράλληλα, σε καραντίνα μπαίνουν και 6 μαθητές του ειδικού γυμνασίου – λυκείου, που λειτουργεί στον κόμβο Ατσιποπούλου (δηλαδή σε άλλο σχολικό συγκρότημα και άλλη περιοχή από το ΕΕΕΚ), λόγω του ότι οι μαθητές αυτοί χρησιμοποίησαν το ίδιο σχολικό λεωφορείο με τον μαθητή που νοσεί. 

Επιπλέον, κλειστό παραμένει και το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, λόγω του ότι ο μητροπολιτικός δήμος είναι στο «κόκκινο» -και όχι κρουσμάτων- με το σκεπτικό ότι το μουσικό γυμνάσιο - λύκειο θεωρείται ως μία λυκειακή δομή, η οποία κάνει τα μαθήματα μέσω τηλεκεπαίδευσης.

Τώρα όσον αφορά την Α/βάθμια Εκπαίδευση σήμερα έκλεισε το Δημοτικό Αγγελιανών καθώς εντοπίστηκαν 4 θετικά κρούσματα. Το Δημοτικό Ανωγείων, όπου επίσης εντοπίστηκαν 3 θετικά κρούσματα.

Παράλληλα έκλεισε 1 από τα 2 τμήματα του 1ου Νηπιαγωγείου Ανωγείων καθώς εντοπίστηκε 1 θετικό κρούσμα, ενώ το 2ο Νηπιαγωγείο Ανωγείων λειτουργεί κανονικά.

Οροπέδιο Λασιθίου

Αναφορικά με το θέμα των σχολικών μονάδων και μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος σε μαθητή της τρίτης Λυκείου, όπως έγινε γνωστό και από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, η τρίτη τάξη του Λυκείου του Οροπεδίου Λασίθίου έχει προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας μέχρι 23 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαγκόλη,  προϊστάμενο Β/θμιας εκπαίδευσης του νομού Λασιθίου, τα υπόλοιπα σχολικά τμήματα στο Λύκειο αλλά και στο σύνολό τους τα τμήματα του Γυμνασίου του Οροπεδίου Λασιθίου λειτουργούν κανονικά.

Φωτογραφία: intime

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News