Σύψας «Οι μεταλλάξεις είναι παντού από την Κρήτη έως τη Βόρεια Ελλάδα»

Κρήτη
Σύψας «Οι μεταλλάξεις είναι παντού από την Κρήτη έως τη Βόρεια Ελλάδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόβους πως «ξαναγυρνάμε στην εποχή της Γουχάν» εξέφρασε ο Νίκος Σύψας και δεν απέκλεισε νέο καθολικό lockdown

Η μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη έως τη Βόρεια Ελλάδα.

Τάδε έφη Νίκος Σύψας, που δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους και της Νότιας Αφρικής (μετά από εκείνο της Βρετανίας) στην Ελλάδα.

 Ο εντοπισμός κρούσματος με τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό σε ιερέα στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει ανησυχία και ο καθηγητής δεν αποκλείει τα πράγματα να γίνουν πιο δύσκολα μέσα στον Φεβρουάριο.

Ο Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (01.02.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Νίκος Σύψας δεν έκρυψε ότι «για τη μετάλλαξη της Αφρικής υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποδοτικά», σημειώνοντας ότι δεν αποκλείεται ο ιός να ξεπερνάει την ανοσία. Κι αν συμβαίνει αυτό «ξαναγυρνάμε στην εποχή της Γουχάν σε έναν νέο ιό». Επίσης, δεν απέκλεισε να χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου για να αντιμετωπιστεί το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας δεν απέκλεισε μέσα στον Φεβρουάριο να δούμε επιτάχυνση εξάπλωσης της επιδημίας και δεν απέκλεισε η αύξηση στα κρούσματα τον Ιανουάριο να οφείλεται στη μετάλλαξη του κορωνοϊού.

«Υπάρχει κίνδυνος τον Φεβρουάριο να έχουμε επιτάχυνση της επιδημίας εάν ισχύσουν δύο προϋποθέσεις: να φτάσουν το 30% τα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών στην Ελλάδα και να επιβεβαιωθεί η αύξηση της μεταδοτικότητας», τόνισε ο Νίκος Σύψας.

Κατά τον καθηγητή, η μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι επικίνδυνη γιατί είναι πιο μεταδοτική. Αυτός είναι ο κίνδυνος, πως ο ιός γίνεται πιο μεταδοτικός και άρα γίνεται και πιο θανατηφόρος, αφού μολύνει περισσότερους.

Παραδέχτηκε ότι το σενάριο του καθολικού lockdown είναι στο τραπέζι και επανέλαβε ότι τις αποφάσεις που λαμβάνονται για το τι θα κλείσει ή τι θα ανοίξει «μας τις υπαγορεύει η επιδημία».

Φωτογραφία: rawpixel

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News