Σεξουαλική κακοποίηση γυναικών: Σεμινάριο για την διεκδίκηση αποζημίωσης - Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Κρήτη
Σεξουαλική κακοποίηση γυναικών: Σεμινάριο για την διεκδίκηση αποζημίωσης - Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεμινάριο με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου συμμετέχει στο διακρατικό Ευρωπαϊκό έργο FAIRCOM (https://sexualviolencejustice.eu/), το οποίο στοχεύει στη δημιουργία και προώθηση ενός αποτελεσματικού μοντέλου για την διεκδίκηση εύλογης και προσήκουσας αποζημίωσης των θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων.

Στόχος του FAIRCOM είναι η βελτίωση των γνώσεων και των δυνατοτήτων των επαγγελματιών σχετικά με την απονομή αποζημίωσης τόσο από το κράτος όσο και από τον δράστη. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 17.00 με θέμα \ «Διεκδίκηση Εύλογης και Προσήκουσας Αποζημίωσης για τα Θύματα Σεξουαλικής Βίας: Πρακτική εφαρμογή, Συστάσεις, Καλές Πρακτικές» (https://www.facebook.com/events/3150693478363551).

Πρόκειται για το πρώτο εκ των τριών δωρεάν σεμιναρίων που θα διοργανώσει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου για επαγγελματίες του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης σε όλη την Ελλάδα.

Το σεμινάριο θα εστιάσει στις οδούς αποζημίωσης θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων στην Ελλάδα, στον ρόλο και τις διαδικασίες που αφορούν την Ελληνική Αρχή Αποζημίωσης, καθώς και στην ανάλυση περιπτώσεων. Απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, όπως νομικοί, δικαστικοί, αστυνομικοί και λοιπό προσωπικό.

Κεντρική ομιλήτρια του σεμιναρίου είναι η Επιστημονική Υπεύθυνος του έργου, δρ. Κατερίνα Χαροκόπου, Η δρ. Χαροκόπου είναι Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστήμιου της Βιέννης και τελεί επιστημονική συνεργάτιδα της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom. Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε χρησιμοποιείστε τον παρακάτω σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcvf-morjsiGd1iWdgnIlFNkjK3dWd735aA

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου +30 2810 24 21 21 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ο[email protected] .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News