Ποιος είναι ο Κρητικός Μιχάλης Κεφαλογιάννης που θα αναλάβει το… ξεκαθάρισμα των εκκρεμών συντάξεων

Κρήτη
Ποιος είναι ο Κρητικός Μιχάλης Κεφαλογιάννης που θα αναλάβει το… ξεκαθάρισμα των εκκρεμών συντάξεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης ορίστηκε ο project manager για 335.000 εκκρεμείς συντάξεις

Η είδηση προέκυψε χθες: Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προχώρησε στη σύσταση της ομάδας εργασίας του υπουργείου του, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι ταχύτερης απονομής των συντάξεων. Βεβαίως υπάρχει μια απλή λύση στο θέμα (η πρόσληψη περισσότερων εργαζομένων στον τραγικά υποστελεχωμένο e-ΕΦΚΑ), αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να επανεφεύρει τον τροχό οπότε... ομάδα εργασίας λοιπόν.

Το “κρητικό” ενδιαφέρον στην είδηση είναι ότι ο επικεφαλής της ομάδας, ο project manager, θα είναι ο οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Και εδώ αρχίζει και η “πολιτική” διάσταση του θέματος. Κάποιοι σημείωναν χθες με νόημα ότι αυτή η τοποθέτηση του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος έχει σημαντικό έργο σε διάφορα projects στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενδέχεται ακόμη και να “κλειδώνει” τη θέση του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.

Με τον Μανόλη Κεφαλογιάννη στις Βρυξέλλες, αναζητείται άλλωστε ο επόμενης της γνωστής πολιτικής οικογένειας που θα εμπλακεί στην ενεργό πολιτική του Ηρακλείου.

Βεβαίως τίποτε δεν είναι βέβαιο, υπάρχουν και άλλοι “υποψήφιοι”, ωστόσο ας κρατήσουμε την είδηση στο πίσω μέρος του μυαλού μας...

Τι είναι η Ομάδα Έργου;

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, συγκροτείται Ομάδα Έργου (με βάση τις προβλέψεις του νόμου 3144/2003), με επικεφαλής project manager, με αποστολή την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Η Ομάδα Έργου θα είναι αρμόδια για να προετοιμάζει και να εισηγείται στην Κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους.

Η Ομάδα Έργου θα έχει στενή συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των υπολοίπων συναρμόδιων υπουργείων. Για την υλοποίηση του project της επιτάχυνσης των συντάξεων, η Ομάδα θα μπορεί να καταφεύγει -εάν και όποτε το κρίνει σκόπιμο- στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Επικεφαλής της Ομάδας Έργου τοποθετείται ο οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, στέλεχος επιχειρήσεων και τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με εμπειρία στην υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων στο δημόσιο τομέα.

Ποιος είναι ο Μιχαήλ Κεφαλογιάννης;

Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας στη Γερμανία, όπου απέκτησε δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών, και στο Baruch College στη Νέα Υόρκη, απ’ όπου έλαβε MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης είναι Συνιδρυτής και Διαχειριστής Εταίρος εταιρείας επενδυτικών συμβούλων, με βασικό αντικείμενο εργασιών την αναδιάρθρωση χρέους μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων (πάνω από € 100 εκατομμύρια συνολικά αναδιαρθρωμένα δάνεια μέχρι σήμερα) και συναλλαγές εξαγορών και συγχωνεύσεων σε σειρά κλάδων.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ενεργός investment manager τα τελευταία 25 χρόνια, έχοντας θητεύσει ως Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων μεγάλων εταιρειών στους τομείς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των τηλεπικοινωνιών, της αναψυχής και ψυχαγωγίας καθώς και στην διοίκηση εταιριών του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα.

Έχει διατελέσει Επικεφαλής Έργου σε πολλά σημαντικά projects της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Κατά την περίοδο 2007-2009, υπήρξε συντονιστής (Project Manager) για ολόκληρη την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ την περίοδο 2012-2014 ηγήθηκε της επιτυχημένης προσπάθειας ιδρύσεως του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (ΙFG).

Κατά την διάρκεια της θητείας του στον τομέα της διοίκησης και διαχείρισης επενδύσεων, έχει υπηρετήσει σε πολυάριθμες διοικητικές θέσεις με πιο αξιοσημείωτες το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Αεροδρομίου Athens (AIA), το διοικητικό συμβούλιο του Alpha TV τα διοικητικά συμβούλια της Millennium Bank Greece και της Βουλγαρικής Τράπεζας Επενδύσεων (B.I.B. – αργότερα Emporiki Bank Bulgaria) καθώς και της Interamerican Romania, Interamerican Bulgaria και της Interlife Κύπρου.

Υπήρξε επί δεκαετία Πρόεδρος ΔΣ του ξενοδοχειακού ομίλου Ελληνικές Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κρήτης Α.Ε., και καθοδήγησε την επιτυχημένη πώληση του σε μεγάλο διεθνές επενδυτικό fund (εντός του 2020). Ο κ. Κεφαλογιάννης, γεννήθηκε στην Κρήτη το 1964. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Ως μέλη της Επιτροπής ορίζονται οι:

  • Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Δρ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Δρ. Άρτεμις Δεδούλη, πρώην Γενική Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  • Ελένη Νιαρχάκου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ

Σημειώνεται ότι τόσο ο επικεφαλής της Ομάδας Έργου όσο και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News