Ανησυχία για τις ρωγμές της «κακιάς» στροφής του ΒΟΑΚ

Κρήτη
Ανησυχία για τις ρωγμές της «κακιάς» στροφής του ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο σημείο

Ολοένα και μεγαλώνουν οι ρωγμές στην κακιά στροφή στον ΒΟΑΚ, πριν την Λυγαριά, όπου έχει διαπιστωθεί ότι η πλαγία σέρνει προς τη θάλασσα με τον δρόμο να έχει διαβρωθεί σε ένα βάθος 8 μέτρων.

Η ανησυχία των οδηγών που διασχίζουν το επίμαχο σημείο του ΒΟΑΚ είναι έκδηλη και ενόψει του χειμώνα, με τον υπεύθυνο της μελέτης για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων να εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου η δημοπράτηση του έργου αντιστήριξη του δρόμου, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ. 

Είναι θέμα χρόνου η δημοπράτηση του έργου αντιστήριξης του δρόμου, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο υπεύθυνος της μελέτης για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων Παναγής Τονιόλος. 

Όπως διαπιστώθηκε πρόσφατα, το έδαφος είναι βραχώδες και σπάει σιγά – σιγά.  Η αιτία δεν είναι οι βροχές αλλά η σύσταση των εδαφών και η γεωμετρία της στροφής. 

Στο επίμαχο σημείο του ΒΟΑΚ, θα κατασκευαστεί πασσαλότοιχος σε όλο το μήκος της κακιάς στροφής και σε βάθος 15 μέτρων, με τον κ. Τονιόλο να αναφέρεται στις παρεμβάσεις όπως και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Η επικινδυνότητα πάντως είναι μεγαλύτερη στο τμήμα Σίσες – Φόδελε όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος καταπτώσεων βράχων, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News