Νέο αλαλούμ με τους γάμους: 100 ή 9 καλεσμένοι στις κοινωνικές εκδηλώσεις;

Κρήτη
Νέο αλαλούμ με τους γάμους: 100 ή 9 καλεσμένοι στις κοινωνικές εκδηλώσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επιτρεπόμενο όριο των καλεσμένων αλλάζει με βάση το επίπεδο στο οποίο κατατάσσεται η εκάστοτε περιοχή

«Σπαζοκεφαλιά» αποτελεί για τους επιχειρηματίες γάμου και βάπτισης, αλλά και για πολλούς πολίτες το επιτρεπόμενο όριο στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Πόσω δε μάλλον πλέον, που, με βάση το Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, ισχύουν διαφορετικά μέτρα προστασίας, ανάλογα με το «επίπεδο» στο οποίο κατατάσσεται κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) [Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450/2020 (ΦΕΚ 4484/Β/11-10-2020)], τα μέτρα προστασίας που ισχύουν αναφορικά με τους γάμους, τις βαπτίσεις και τις κηδείες είναι:

ΕΠΙΠΕΔΟ 1

  • Μέχρι 100 άτομα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου

ΕΠΙΠΕΔΟ 2

  • Μέχρι 50 άτομα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου

ΕΠΙΠΕΔΟ 3

  • Μέχρι 9 άτομα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου

ΕΠΙΠΕΔΟ 4

Τι συμβαίνει στην Κρήτη

Συμπερασματικά, αναφορικά με την Κρήτη, στις κοινωνικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο - το οποίο βρίσκεται στο επίπεδο 3 (υψηλό) - επιτρέπονται έως 9 άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Βέβαια, αυτό ισχύει για όσο το Ηράκλειο κατατάσσεται στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Από την άλλη, στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι - τα οποία κατατάσσονται στο επίπεδο 1 (χαμηλό) - επιτρέπονται έως 100 καλεσμένοι στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σημειώνεται πως την ΚΥΑ ακολουθεί και η αστυνομία κατά τους ελέγχους της.

«Βροχή» οι ακυρώσεις

Ωστόσο, όσα κι είναι τα επιτρεπόμενα άτομα, λίγο ενδιαφέρει ακόμη και τους πλέον άμεσους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με την Πρόεδρο του (υπό σύσταση) Παγκρητίου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου και Βάπτισης, κ. Καλλιόπη Κοκκινάκη.

Όπως δήλωσε η ίδια, μιλώντας στο neakriti.gr, «υπάρχει τόσο μεγάλη σύγχυση που, οι πολίτες προτιμούν να ακυρώσουν τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις».

«Αυτή τη στιγμή οι ακυρώσεις γάμων και βαπτίσεων στην Κρήτη, είναι στο 100%! Ο Ιούλιος ήταν ο μοναδικός μήνας που - μπορούμε να πούμε πως - δουλέψαμε, με μείωση, ωστόσο, ύψους 90% και τον Αύγουστο η μείωση άγγιζε το 95%», σημείωσε η κ. Κοκκινάκη.

«Η κατάσταση είναι δραματική», τόνισε η κ. Κοκκινάκη, σχολιάζοντας πως «αυτή τη στιγμή, οι επιχειρηματίες γάμου και βάπτισης αποτελούμε τον πλέον πληττόμενο κλάδο από τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό». «Η εστίαση, αντιμετωπίζει σοβαρές μειώσεις, αλλά άνοιξε. Ο τουρισμός υπέστη μειώσεις, ωστόσο λειτούργησε. Εμείς, στην ουσία, έχουμε μείνει χωρίς δουλειά εδώ και τόσους μήνες, χωρίς να γνωρίζουμε ως πότε», σχολίασε η ίδια.

Όπως τόνισε: «Αυτό που ζητάμε είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών μας. Έχουμε ήδη ζητήσει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, όμως, και τις τρεις φορές, ο κ. Αρναουτάκης έχει αρνηθεί».

Ολόκληρη η ΚΥΑ:

(Φωτογραφία: Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News