Χαρδαλιάς: Δεκάδες κρούσματα στο Ηράκλειο - Δεν νοσηλεύονται αλλά είναι ενεργά

Κρήτη
Χαρδαλιάς: Δεκάδες κρούσματα στο Ηράκλειο - Δεν νοσηλεύονται αλλά είναι ενεργά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρίσκονται σε καραντίνα σπίτι τους – Έχουν πολλές καταγεγραμμένες επαφές

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά είχε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για την ένταξη της Π.Ε. Ηρακλείου σε καθεστώς επιτήρησης – πορτοκαλί συναγερμού, όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς τον Δήμαρχο, τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν δεκάδες κρούσματα στο Ηράκλειο, τα οποία ενώ δεν νοσηλεύονται, βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, αλλά θεωρούνται ενεργά. Οι καταγεγραμμένες επαφές αυτών των κρουσμάτων, σύμφωνα πάντα με τον Υφυπουργό, είναι πολύ περισσότερες και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η Π.Ε. Ηρακλείου παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης, παρότι το τοπικό σύστημα υγείας δεν έχει πιεστεί, Η κατάσταση πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στον Δημάρχο ολοένα και βελτιώνεται και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πώς όταν έρθει η στιγμή να επανεκτιμηθεί, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε στον Υφυπουργό ότι οι Ηρακλειώτες, παρά την δεδομένη κούραση, σε μεγάλο ποσοστό έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα.

«Η δημοτική αρχή θα πράξει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε ο πορτοκαλί συναγερμός να αρθεί το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά.

(Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News