Συναγερμός για 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο - Επιστρέφει πιθανότατα στο Ηράκλειο

Κρήτη
Συναγερμός για 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο - Επιστρέφει πιθανότατα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 12 μέλη του πληρώματος έχουν απομονωθεί

Έντονη κινητικότητα επικρατεί για τo κρουαζιερόπλοιο "Mein Shiff" το οποίο αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο, βρίσκεται ανοιχτά της Μήλου και στο οποίο έχουν εντοπιστεί 12 κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη του πληρώματος. Το κρουαζιερόπλοιο μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων πιθανότατα θα επιστρέψει στο Ηράκλειο. Πρόκειται για 12 άτομα του πληρώματος που έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό και έχουν απομονωθεί στις καμπίνες τους.

Θετικά τα 12 από τα 150 τεστ

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Λουμπούνη που μίλησε στο neakriti.gr «έχουμε ενημερωθεί για το κρουαζιερόπλοιο και το πλήρωμα περιμένει οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις κινήσεις που θα ακολουθηθούν. Το σχέδιο αναφέρει ότι πιθανόν θα επιστρέψει στο Ηράκλειο. 12 μέλη του πληρώματος από τα 150 στα οποία έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος βρέθηκαν θετικά. Έτσι και τα 12 άτομα και οι στενές επαφές τους έχουν απομονωθεί».

Στις περιπτώσεις αυτές ακολουθείται πιστά το πρωτόκολλο που προβλέπει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε ότι αφορά τους νοσούντες και τους επιβάτες.

Το δεύτερο περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό 63χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» που αγκυροβόλησε ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου.Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική του Βενιζελείου τελικά κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό και να πάρει συγκινημένη εξιτήριο. 

(Κεντρική φωτογραφία wikipedia)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News