Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό στο Ηράκλειο

Κρήτη
Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια «ανάσα» από το πρώτο κουδούνι

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε σε εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, μια «ανάσα» πριν από το πρώτο κουδούνι.

Υπενθυμίζεται πως αποτελεί το τρίτο επιβεβαιωμένο σε εκπαιδευτικό της Κρήτης συνολικά.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ανησυχία καθώς αναμένεται κατευθυντήρια γραμμή από τον ΕΟΔΥ για την διαχείριση του κρούσματος.

Ο Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Τρούλης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, επιβεβαιώνοντας το θετικό κρούσμα ενώ ανέφερε πως είναι προβληματισμένος για την διαχείριση του ΕΟΔΥ καθώς δεν είναι σίγουρο πως υπάρχει ασφάλεια στα σχολεία με τους λεγόμενους ασυμπτωματικούς φορείς.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά για την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς υπάρχουν 4.000 ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή, εντοπίζονται 350 κενά στο Ηράκλειο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι καθηγητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, 190 στο Ρέθυμνο που αναμένεται να γίνουν 240 όταν προστεθούν εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και 150 στο Λασίθι, με 10 περίπου να αναμένεται πως θα προστεθούν κατά τον ίδιο λόγο.

Τα κενά στα Χανιά φτάνουν τα 300, μαζί με τις ευπαθείς κατηγορίες.

Τέλος, προκύπτει σοβαρό ζήτημα με την καθαριότητα των αιθουσών, καθώς κάποιες καθαρίστριες έμαθαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή σε ποιο σχολείο θα πάνε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News