Κραυγή αγωνίας για τα μέτρα από τους κρατουμένους – «Μας καταδικάζετε ξανά σε θάνατο»

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας για τα μέτρα από τους κρατουμένους – «Μας καταδικάζετε ξανά σε θάνατο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι προτείνουν για δίκες, επισκεπτήρια και άδειες

Την αγωνία τους για τα μέτρα που εφαρμόζονται και έχουν όπως λένε περισσότερο κατασταλτικό χαρακτήρα εκφράζουν οι κρατούμενοι των Χανίων που παρουσιάζουν στους αρμοδίους τις δικές τους προτάσεις ώστε να προστατευτούν οι φυλακές από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν:

"Εμείς οι κρατούμενοι , των καταστημάτων κράτησης θα θέλαμε να λάβετε υπόψιν σας τις προτάσεις μας αναφορικά με τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για την πανδημία όσον αφορά τα καταστήματα κράτησης. Ευελπιστούμε να εισακουστούμε καθώς είμαστε άμεσα ενδιαφερόμενοι . Θεωρούμε ότι οι προτάσεις μας είναι σωστές , δίκαιες και εφικτές να υλοποιηθούν από την Κυβέρνηση .Καθώς έχουν εφαρμοστεί σε όλοι την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε όλες τις Χώρες που χτυπήθηκαν από την πανδημία . Δεν υπονοούμε ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί στη Χώρα μας δεν ήταν επαρκή αλλά είχαν περισσότερο κατασταλτικό παρά ουσιαστικό προς τους κρατούμενους ρόλο. Όπως π.χ. απαγόρευση επισκεπτηρίων κλείσιμο Δικαστηρίων , μεταγωγών , αδειών κ.ά. ,το μόνο θετικό αλλά όχι επαρκές είναι κάποια είδη απολύμανσης όπως χλωρίνες , απορρυπαντικά και μια φορά απολύμανση των καταστημάτων κράτησης .Ζητάμε αυτή τη φορά οι απαγορεύσεις ,μετρά που είδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνονται , να έχουν κάποιο θετικό πρόσημο για τους κρατούμενους .Να μην είναι καθολικές και οριζόντιες προς εμάς. Εκτός και αν μας θεωρούμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού .

 Σας παρακαλούμε να δείτε τις παρακάτω προτάσεις μας με καλή διάθεση έτσι ώστε να μη αισθανόμαστε απομονωμένοι από των κοινωνικό ιστό:

 1) Συνέχιση Δικαστηρίων : Όσον αφορά την πρόταση μας για συνέχεια των Δικαστηρίων εδράζεται στα συμπεράσματα μας ότι και την πρώτη φορά που ελήφθησαν μετρά η εκκίνηση έγινε όπως και τώρα με αποκορύφωμα το κλείσιμο των Δικαστηρίων. Επειδή βλέπουμε ότι υπάρχει μια ακολουθία των απαγορευτικών μέτρων που λαμβάνονται φοβόμαστε σε μια ίδια επανάληψη .Εάν και εφόσον επαναληφθεί η ίδια σειρά αυτό θα είναι για εμάς τους κρατούμενους καταστροφικό. Διότι την πρώτη φορά είχε σαν αποτέλεσμα την αναβολή Δικών ,αναστολών ποινών ,συγχωνεύσεων , κ.ά. που αυτό σημαίνει κάποιοι κρατούμενοι να εγκλωβίστούν να μην γίνονται αποφυλακίσεις μόνο προφυλακίσεις . Έτσι πριν την πανδημία οι πολυάριθμοι κρατούμενοι (10.500) εν μέσω δεύτερου κύματος να ξεπερνούν τις (12.000) Εάν λοιπόν γίνει το ίδιο και η πανδημία χτυπήσει τα καταστήματα κράτησης η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη όπως αναφέρουν και η ειδικοί του Ε.Ο.Δ.Υ ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είμαι βόμβες έτοιμες να εκραγούν. Είναι σαν να μας καταδικάζετε άλλη μια φορά αλλά αυτή τη φορά εις Θάνατο. Σας παρακαλούμε να βρείτε κάποιο τρόπο να διεξαχθούν οι δίκες για να μην υπάρξουν τα παραπάνω. Υπάρχουν τρόποι όπως π.χ. να μην υπάρχουν θεατές στις αίθουσες ,να παρίστανται μόνο οι συνήγοροι ,με τηλεδιάσκεψη, κ.ά. ή όποιον άλλο τρόπο επιθυμείτε . Πάντα με τις Υγειονομικές συμβουλές του Ε.Ο.Δ.Υ.

2) Επισκεπτήρια : Θα θέλαμε να βρεθεί μια φόρμουλα για τα επισκεπτήρια οι προτάσεις μας έχουν να κάνουν ως προς τα εξής : Από τη στιγμή που το 20% των κρατουμένων του κάθε καταστήματος κράτησης έρχεται σε επαφή με σωφρονιστικούς υπαλλήλους π.χ. ημερομίσθια, Γραμματεία ,αρχιφύλακας , κ.ά. . Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μετά το πέρας της εργασίας τους κυκλοφορούν , συναλλάσσονται , συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις με αποτέλεσμα ανά πάσα ώρα και στιγμή να μεταφέρουν τον ιό μέσα στο κατάστημα κράτησης . Από όσο γνωρίζουμε γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδο τους . Είναι όμως αρκετό από τη στιγμή που ο Ε.Ο.Δ.Υ αναφέρει ότι χρειάζονται από 48 έως 72 για να γνωρίζει κάποιος αν είναι θετικός ; Το ίδιο ισχύει και με τον ρουχισμό τους . Η μόνη προφύλαξη είναι οι μάσκες και τα γάντια . Σας παρακαλούμε να βρείτε κάποιον τρόπο ώστε να γίνονται τα ελεύθερα επισκεπτήρια για τα παιδιά π.χ. ας μειωθούν , αλλά όχι όπως τώρα , να κόβονται . Όπως τώρα να υπάρχει θερμομέτρηση , μάσκες γάντια και απόσταση όπως προτείνει και ο Ε.Ο.Δ.Υ για τον ρουχισμό να υπάρχει καραντίνα ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Πάντα με τις Υγειονομικές συμβουλές του Ε.Ο.Δ.Υ.

3) Άδειες : Όσο για τις άδειες , να δίνονται κανονικά αλλά με την υποχρέωση από τον κρατούμενο να προσκομίζει τεστ από Κρατικό Νοσοκομείο το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί 24 ώρες πριν την επιστροφή του . Ώστε όταν να μπαίνει σε καραντίνα , να αποσταλεί το αποτέλεσμα . Δηλαδή εντός 72 ωρών του τεστ αν αυτό είναι αρνητικό να πηγαίνει στην ακτίνα του . 4) Αποσυμφόρηση : Είδαμε την Κυβέρνηση να περνάει γρήγορα μέτρα και να βγάζει Π.Ν.Π για την πανδημία με συνοπτικές διαδικασίες για όλες τις κοινωνικές τάξεις και δομές. Μέτρα αλλά και αντίμετρα εκτός από τους κρατούμενους που υπάρχουν μόνο μέτρα κατασταλτικά . Να υπενθυμίσουμε ότι τα καταστήματα κράτησης έχουν χωρητικότητα 7.500 έως 8.000 κρατούμενους .

 Πριν την πανδημία οι κρατούμενοι ήταν 11.000 περίπου , ενώ τώρα και μέσω του δεύτερου κύματος περίπου 12.500 . Ενώ ο Ε.Ο.Δ.Υ φωνάζει για αποστάσεις , μπορεί να καταλάβει ο καθένας πως ζουν οι κρατούμενοι αυτών των καταστημάτων , των υπερπληθυσμό τους και για το ποιες αποστάσεις τηρούνται . Αν δεν υπάρξει άμεσα μια διάταξη , η Π.Ν.Π σε λίγο θα περάσει τις 15.000 και τότε όπως και τώρα αν βρεθεί ένα κρούσμα θα είναι πλέον αργά γιατί μιλάμε για πολλά θύματα .

Ζητάμε άμεσα την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης όπως πραγματοποίησαν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλες οι χώρες με πανδημία εκτός της δικής μας. Μια πραγματική αποσυμφόρηση και όχι ημίμετρα π.χ. πραγματική (3000) ημίμετρα (1500) .Να σταματήσουν οι προφυλακίσεις όταν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι π.χ. φόνοι , βιασμοί , ληστείες, τρομοκρατικές ενέργειας .Στις άλλες περιπτώσεις , υπάρχουν τρόποι να ελέγχονται όπως με δήλωση παρουσίας , εγγύηση κ.ά. .

Μέχρι την διεξαγωγή του δικαστηρίου έτσι ώστε να μην είναι υπεράριθμα τα καταστήματα κράτησης. Υ.Γ Ο Άρειος Πάγος , έχει νομικά κατοχυρώσει το αγαθό της ζωής ενός κρατούμενου ως ανώτερο των αναγκών της Πολιτείας να τον τιμωρήσει. Θεωρούμε ότι οι προτάσεις μας είναι δίκαιες και εφικτές και μπορούν να γίνουν άμεσα αποδέκτες. Περιμένοντας τις δικές σας ενέργειες. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

Με εκτίμηση και σεβασμό στην πολιτεία και Την ανθρώπινη ζωή ,

Εκ των κρατουμένων".

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News