Λουκέτο και 15.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ της παραλιακής στο Ηράκλειο

Κρήτη
Λουκέτο και 15.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ της παραλιακής στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως διαμηνύουν οι αρμόδιες αρχές οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση

Βαριά «καμπάνα» έπεσε το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επί της παραλιακής λεωφόρου στο Ηράκλειο, λόγω συνωστισμού.

Ως γνωστόν εδώ και καιρό διεξάγονται σαρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές με ένα και μόνο σκοπό, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή καταστάσεων που θα ευνοούν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Τόσο το βράδυ της Παρασκευής όσο και το βράδυ του Σαββάτου, ελέγχθηκαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο και όπως διαπιστώθηκε το συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης δεν τηρούσε τους προβλεπόμενους κανόνες, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ αλλά και να μπει λουκέτο στο μαγαζί για τις επόμενες 15 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι και την προηγούμενη εβδομάδα είχε μπει λουκέτο και είχαν πέσει πρόστιμα σε 4 καφέ- μπαρ που όπως αποδείχτηκε δεν είχαν εφαρμόσει τους προβλεπόμενους κανόνες κατά της διασποράς του covid- 19 ενώ οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από κλιμάκια στα οποία συμμετέχει η Αρχή Διαφάνειας, η αστυνομία και η δημοτική αστυνομία.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνακάκη πρόεδρο του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου που έχει ήδη καταθέσει σχετικό ψήφισμα και στον υπουργό Τουρισμό κ. Θεοχάρη που πρόσφατα επισκέφθηκε το Ηράκλειο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  τα μέτρα πρέπει να χαλαρώσουν, αλλιώς οι επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου κινδυνεύουν με αφανισμό.

«Εμείς δεν λέμε να μην γίνονται οι έλεγχοι και να μην τηρούνται οι κανόνες αλλά να μειωθεί το όριο που ο νόμος ορίζει για κάθε 2 τετραγωνικά μέτρα να υπάρχει ένας πελάτης, Ζητάμε δηλαδή να γίνει ένας πελάτης κάθε ένα τετραγωνικό μέτρο.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να βοηθηθούν και σε περίπτωση που επιβάλλονται πρόστιμα και μπαίνει λουκέτο, εκτός από το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες «καταστρέφονται» , μένουν στον «αέρα» και οι εργαζόμενοι. Άλλωστε σχετικό αίτημα έχουμε υποβάλλει και στον υπουργό Τουρισμό που ήρθε προ ημερών στο Ηράκλειο και είναι πλέον γνώστης της κατάστασης και επαναλαμβάνω ότι σε κάθε περίπτωση θεωρούμε αναγκαίο να τηρούνται και λαμβάνονται τα σχετικά μέτρα προστασίας».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου κ. Μαρίνος Παττακός ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr: «Το βράδυ του Σαββάτου έγιναν έλεγχοι σε 8 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μόνο σε ένα διαπιστώθηκε παράβαση λόγω μεγαλύτερου αριθμού συγκεντρωμένων απ’ ότι προβλέπεται. Επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ ενώ κλείσιμο του καταστήματος για 15 ημέρες».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News