Σάστισαν Γερμανοί μαθητές στη θέα των Ναζιστικών θηριωδιών στην Κρήτη

Κρήτη
Σάστισαν Γερμανοί μαθητές στη θέα των Ναζιστικών θηριωδιών στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρητικό ντοκιμαντέρ που κλόνισε τον ψυχισμό τους

Αρχές του 2020 και η δημιουργός του ντοκιμαντέρ Βίκυ Αρβελάκη,  μεταβαίνει στην Γερμανία. Στόχος αυτή τη φορά, μετά τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ ‘’Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς’’ που προβλήθηκε και στο History Channel, η παρουσίαση σε σχολικές αίθουσες στη Γερμανία.

Παρά τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που εμπεριέχονται στο εν λόγω δημιούργημα και που περιγράφουν τις εκτελέσεις των Ναζί στην Κρήτη , αυτό που καθηλώνει είναι οι τοποθετήσεις των 16χρονων μαθητών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται , μέσα και από τη σχετική παρουσίαση του θέματος από την εκπομπή ‘’Κρήτη Σήμερα’’ και από τον δημοσιογράφο Λευτέρη Κουμαντάκη, οι μαθητές όχι μόνο δηλώνουν άγνοια για την σφαγή των Κρητικών αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι τους περιτριγυρίζει το συναίσθημα της υπαιτιότητας λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς των προγόνων τους.

Οι συνεντεύξεις συγκλονιστικές όσο επίσης και τα όσα κατέγραψε μέσα από το συγκεκριμένο ‘’ταξίδι’’ η Κρητική σκηνοθέτης Βίκυ Αρβελάκη. Η ωμή αλήθεια όπως πρέπει να αποτυπώνεται . Μια αλήθεια που δεν εντοπίζεται δεκαετίες τώρα στα σχολικά βιβλία της Γερμανίας και που φροντίζει να κρατάει ‘’ζεστό’’ και ανοικτό τον διάλογο για τις γερμανικές επανορθώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News