Εικόνες-σοκ: Του κατέστρεψαν για 3η φορά τα ελαιόδεντρα!

Κρήτη
Εικόνες-σοκ: Του κατέστρεψαν για 3η φορά τα ελαιόδεντρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτοικος χωριού του Ηρακλείου βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με καταστάσεις που προκαλούν πόνο ψυχής…

Κατεστραμμένα ελαιόδεντρα, κόποι ζωής διαλυμένοι και πόνος ψυχής ανείπωτος. Με αυτό το θέαμα ήρθε για 3η φορά το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπος ένας μόνιμος κάτοικος χωριού του Ηρακλείου.

Δυστυχώς, η πράξη αυτή είχε στόχο έναν φιλήσυχο ηλικιωμένο άνθρωπο, που ουδέποτε έχει πειράξει ή έχει αδικήσει κάποιον τουλάχιστον εις γνώση του.

Δεν σεβάστηκαν ούτε τον πόνο του, αφού τις ημέρες αυτές συμπληρώνεται μόλις ένας χρόνος από την απώλεια της αγαπημένης συζύγου του και μητέρα των δύο παιδιών του.

Προσπαθώντας ακόμα να ορθοποδήσει στην νέα πραγματικότητα της ζωής του, πολύ περισσότερο τις δύσκολες αυτές ημέρες που του θυμίζουν την πρόσφατη και άδικη απώλεια της συζύγου του, έρχεται τώρα και αντιμέτωπος για 3η φορά με την διαχείριση αυτής της σοβαρά παράνομης και άδικης πράξης σε βάρος του.

Με την πολιτεία να είναι απούσα και τις παθογένειες που την διακρίνουν αναφορικά με την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας στην επαρχεία να είναι γνωστές, ενδεικτικά νιώθουμε την ανάγκη να αναφέρουμε τα κάτωθι:

Ενώ η πράξη αυτή που επιβεβαιώνουν οι φωτογραφίες έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, η Δασοφυλακή στην οποία απευθύνθηκε ο παθών για να καταγγείλει την πράξη, τον ενημέρωσε ότι από Δευτέρα θα δουν πότε μπορούν κάποια στιγμή να επιληφθούν! Και αναρωτιέται κανείς, η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία θα ενεργήσει προανάκριση προς αναζήτηση του ή των αγνώστων δραστών 4-5 ημέρες μετά την τέλεση της πράξης ή θα περάσει απλά για μία καταγραφή του συμβάντος; Ποιες είναι ακριβώς οι ενδεδειγμένες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει η υπηρεσία της Δασοφυλακής και ποιος ακριβώς εν τέλει ο λόγος ύπαρξης της; Θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει στοιχεία, όπως ίχνη αυτοκινήτων ή εντυπώματα υποδημάτων 5 ημέρες μετά όταν πια δεν θα έχει μείνει τίποτα στον χώρο ή όλα αυτά δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία; Θα εμβαθύνει σε μαρτυρίες κατοίκων για την διαρκή αντικοινωνική συμπεριφορά συγκεκριμένων μόνιμων κατοίκων του χωριού; Ή όλα αυτά δεν έχουν σημασία και θα «περάσει» για μία απλή καταγραφή μη δίνοντας καμία ουσιαστική λύση στο πρόβλημα;

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για δράστες οι οποίοι είναι κάτοικοι του χωριού, αφού το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ελαιόδεντρων και τα σύνορα αυτών, είναι δύσκολο να τα γνωρίζουν «ξένοι» πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει για 3η φορά όπως προαναφέρθηκε σε 3ο διαφορετικό αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του ίδιου στο ίδιο χωριό.

Αυτό που δεν γνώριζαν προφανώς οι άγνωστοι δράστες είναι ότι τελευταία ο πατέρας έχει μεταβιβάσει την περιουσία στα παιδιά του.

Και με νωπές ακόμα τις μνήμες στο πρόσφατο διπλό φονικό στα Ανώγεια και την πολιτεία να είναι απούσα στην αποκατάσταση της τάξης και απονομής δικαιοσύνης, οι φόβοι για αυτοδικία και το να παίρνει ο καθένας τον Νόμο στα χέρια του είναι δυστυχώς ορατοί!

Είναι επίσης γνωστή η αντικοινωνική συμπεριφορά συγκεκριμένων κατοίκων του χωριού, για τους οποίους όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν καταγγέλλει επίσημα, πολύ περισσότερο όμως πρωτίστως επειδή βλέπουν την αδυναμία της πολιτείας να επιφέρει δικαιοσύνη και όχι τόσο γιατί οι κάτοικοι δεν ενδιαφέρονται. Είναι βέβαιο ότι σε μία συντεταγμένη προσπάθεια όλοι οι κάτοικοι όχι μόνο θα μιλήσουν αν χρειαστεί αλλά και θα συνδράμουν ώστε να εξαλείψουν την όποια παραβατικότητα από το κατά τα άλλα φιλήσυχο χωριό της περιοχής.

Ευελπιστούμε οι αρμόδιες υπηρεσίες και συναρμόδιοι φορείς αυτήν την φορά να μην μείνουν απλοί παρατηρητές των εξελίξεων. Προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα, ας αναλογιστούν τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου και ας ενεργήσουν τα βέλτιστα ώστε αφενός να αποδοθεί δικαιοσύνη και αφετέρου να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο να αυτό να επαναληφθεί στο μέλλον. Έχει αποδειχθεί δε, ότι όταν η πολιτεία ενεργήσει συντεταγμένα μπορεί να επιφέρει επιθυμητά αποτελέσματα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News