default-image

Κορωνοϊός: Ακυρώνουν Αποκριάτικες εκδηλώσεις σύλλογοι και φορείς

Κρήτη
Κορωνοϊός: Ακυρώνουν Αποκριάτικες εκδηλώσεις σύλλογοι και φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες εκδηλώσεις θα ματαιωθούν μετά και την κοινή Υπουργική απόφαση

Έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, για ακύρωση των καρναβαλιών σε όλη την Ελλάδα, σύλλογοι και φορείς στην Κρήτη προχωρούν στην ματαίωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Παρακάτω οι αναβληθέντες εκδηλώσεις:

Ιεράπετρα: Ακυρώθηκαν Carnival Run και παρέλαση

Μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας το πρωί της Παρασκευής, παρουσία του δημάρχου κ Θεοδόση Καλαντζάκη και της Καρναβαλικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η ακύρωση του Carnival Run που θα γινόταν  το βράδυ του Σαββάτου, καθώς επίσης και η Καρναβαλική παρέλαση, που επρόκειτο να γίνει στην οδό Δημοκρατίας το απόγευμα της Κυριακής  της Μεγάλης Αποκριάς.

«Σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, ακυρώνετε η Καρναβαλική πορεία (Carnival Run) το Σάββατο στις 29 Φεβρουαρίου και η Καρναβαλική Παρέλαση στη 1 Μαρτίου.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για την προετοιμασία των Καρναβαλικών εκδηλώσεων: τους χορηγούς μας, τους Συλλόγους, τους φορείς της πόλης μας και των χωριών.

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού, όπου θα γίνονται ανακοινώσεις.

Εύχομαι Καλές Απόκριες και Καλή Καθαρά Δευτέρα», ανακοίνωσε λίγο μετά τη σύσκεψη,  η πρόεδρος του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Ιεράπετρας(ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.) κ. Μαρία Σακκαδάκη.

Αντί της Καρναβαλικής πορείας των μεταμφιεσμένων  (Carnival Run), θα γίνει  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο το βράδυ του Σαββάτου, ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι έξω από το Στέκι Νεολαίας στην παλιά πόλη.

Την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς αντί της απαγορευμένης Καρναβαλικής Παρέλασης στην οδό Δημοκρατίας, οι ομάδες των μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών, θα συγκεντρωθούν έξω από τα μαγαζιά καφε μπάρ και εστίασης, που είχαν χορηγούς και ο καθένας θα κάνει το δικό του μικρό αποκριάτικο πάρτι, ξεκινώντας από το απόγευμα  και φτάνοντας μέχρι αργά τα μεσάνυκτα.

Την Καθαρά Δευτέρα θα γίνουν κανονικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Ανατολή και στον Κουτσουρά.

Ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολής καλεί μικρούς και μεγάλους στην καθιερωμένη εδώ και χρόνια γιορτή της φασολάδας και στο πέταγμα του χαρταετού  με επίκεντρο το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Σταυροχωρίου-Κουτσουρά, διοργανώνει κι εκείνος Γιορτή Φασολάδας στο πευκόφυτο δασάκι, απέναντι από το γήπεδο του Κουτσουρά, με κούλουμα και πέταγμα του χαρταετού. Και στις δυο διοργανώσεις θα υπάρχουν τοπικά μουσικά σχήματα και γλέντι μέχρι αργά το βράδυ. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν λίγο πριν το μεσημέρι.  Καλή Σαρακοστή!

Η ανακοίνωση από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων:

«Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων ανακοινώνει ότι ο αποκριάτικος χορός ο οποίος είχε προγραμματιστεί για σήμερα ακυρώνεται λόγω της ανακοίνωσης του υπουργού υγείας για τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα.»   

Η ανακοίνωση από τον Πολιτιστικο Σύλλογο Μελιδονίου:

«Σας ενημερώνουμε, ότι λόγω της ΚΥΑ περί απαγόρευσης καρναβαλικών εκδηλώσεων, η προγραμματισμένη για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 εκδήλωση αναβίωσης εθίμων στην πλατεία Μελιδονίου Δήμου Μυλοποτάμου, ακυρώνεται».

Η ανακοίνωση του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων:

«Η προγραμματισμένη για την Καθαρά Δευτέρα, 02/03/2020, εορταστική εκδήλωση του Δήμου για τα Κούλουμα, η οποία θα λάμβανε χώρα στην Κοινότητα Λιγορτύνου, ματαιώνεται σε συμμόρφωση με την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρωθούν όλες οι καρναβαλικές και συναφείς εκδηλώσεις λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα».

Η ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δ. Αγίου Νικολάου:

«Αγαπημένοι φίλοι και συμπολίτες, με μεγάλη θλίψη αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους σας, σε συνέχεια της αριθμ. πρωτ. 13776/27-2-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για την υποχρεωτική ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, ανακοινώνουμε ότι ματαιώνονται, οι προσεχείς προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του 2020.

Γι’ αυτές τις εκδηλώσεις, την οργάνωση και την πλαισίωσή τους, εργάστηκαν με πάθος κι ενθουσιασμό πολλοί άνθρωποι και συμμεριζόμαστε απόλυτα την απογοήτευσή τους.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΔΑΝ και η δημοτική αρχή είναι σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις εξελίξεις.

Ακόμα και έτσι ΦΕΤΟΣ ΟΛΟΙ ΑΓΙΟ!!!».

Η ανακοίνωση από την Οργανωτική Επιτροπή του Μαλιώτικου Καρναβαλιού:

«Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαλιώτικου Καρναβαλιού συμμορφούμενη με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Δημοσίας Τάξης και Εσωτερικών ανακοινώνει την ΜΑΤΑΙΩΣΗ όλων των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων που έχουν ανακοινωθεί υπό την ευθύνη της, δηλαδή:

α) Σάββατο 29/2/20 Νυχτερινή Παρέλαση στα Μάλια

β)Κυριακή 1/3/20 Παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών στα Μάλια

γ)Καθαρή Δευτερά  2/3/20 Γλέντι Καθαρής Δευτέρας στα Μάλια

Ζητάμε την κατανόηση σας για την συγκεκριμένη απόφαση αλλά οι εξελίξεις που προέκυψαν είναι υπεράνω των δυνάμεων μας.

Να ευχηθούμε σε όλους υγεία και ευημερία και να ανανεώσουμε, Θεού θέλοντός, το ραντεβού μας για του χρόνου 14 Μαρτίου 2021!».

Η ανακοίνωση από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δ. Ρεθύμνης:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2020 από σήμερα έως και την Καθαρά Δευτέρα, μετά την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη,  λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Παρά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις με τη ματαίωση του καρναβαλιού της πόλης μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την άψογη συνεργασία μας καθώς και για την πολύτιμη και αποτελεσματική συμβολή σας στην έως τώρα επιτυχημένη διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Ευχή όλων μας είναι να κρατήσουμε την πόλη ζωντανή το τριήμερο της Αποκριάς και να υποδεχθούμε με χαρά όλους όσους επέλεξαν να επισκεφθούν το Ρέθυμνο, παρά το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί».

Η Περιφέρεια Κρήτης εφαρμόζει την απόφαση ακύρωσης των εκδηλώσεων στο νησί

Η Περιφέρεια Κρήτης με έγγραφο της ενημερώνει Περιφερειακές Ενότητες, φορείς, συλλόγους και υπηρεσίες ότι, δεν συμμετέχει στην συνδιοργάνωση ή στήριξη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων Αποκριάς -καθαρής Δευτέρας στο νησί και ότι, ακολουθεί και εφαρμόζει την κοινή υπουργική απόφαση για την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα το έγγραφο που στάλθηκε σήμερα και υπογράφεται από τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, αναφέρει:

«Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αρ. 13776 Φ.Ε.Κ. Β’ Αρ. Φ. 648, που εκδόθηκε χθες, αλλά και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης ακολουθεί και εφαρμόζει τις σχετικές αποφάσεις, που αφορούν την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων των επόμενων ημερών.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News