Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώα η ανήλικη - «Δεν ήξερα τι περιείχαν οι φάκελοι»

Κρήτη
Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώα η ανήλικη - «Δεν ήξερα τι περιείχαν οι φάκελοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθωώθηκε η νεαρή κοπέλα που κατηγορείτο για εμπλοκή στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Αθώα έκρινε η Έδρα του Μονομελούς Δικαστήριου Ανηλίκων Ηρακλείου, την ανήλικη, κόρη του 62χρονου, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2019 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση Λεμπιδάκη.

Η Έδρα υιοθέτησε, μάλιστα, την πρόταση του Εισαγγελέα για την απαλλαγή της από όλες τις κατηγορίες οι οποίες τη βάραιναν.

Ειδικότερα, οι κοπέλα κατηγορείται για «συνέργεια στην αρπαγή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη και για «συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης».

Τι είπαν οι μάρτυρες;

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη της ανήλικης έγινε κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία του ίδιου του απαχθέντος επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν γνωρίζει τίποτα αναφορικά με το ανήλικο κορίτσι, καθότι δεν την είχε δει ποτέ, ούτε και είχε κάποια επαφή μαζί της.

Το ίδιο υποστήριξε και αστυνομικός, ο οποίος επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας.

Τι δήλωσε η κατηγορούμενη;

Από την πλευρά της, η ανήλικη, επέμεινε στην αρχική της απολογία, αναφέροντας πως δεν γνώριζε τι περιείχαν οι επιστολές που είχε ταχυδρομήσει, όπως επίσης δεν γνώριζε γιατί ο πατέρας της την έβαζε να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για εκείνον.

Όπως είπε, είχε εμπιστοσύνη στον πατέρα της και δεν είχες γνώση πως εκείνος είχε εμπλακεί στην υπόθεση απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News