Κρήτη: Έχει όλα τα «προσόντα» να… πρωταγωνιστήσει σε ταινίες!

Κρήτη
Κρήτη: Έχει όλα τα «προσόντα» να… πρωταγωνιστήσει σε ταινίες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κρήτη διαθέτει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ικανά να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών»

Ιδιαιτέρως μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για κινηματογράφηση στην Κρήτη από διεθνείς παραγωγές, όπως προέκυψε από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή συνάντηση εταιρειών οπτικοακουστικής παραγωγής “FOCUS”, που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο Business Design Center στο Λονδίνο.

Η έκθεση, που διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά, αποτελεί σημείο συνάντησης για την παγκόσμια κοινότητα οπτικοακουστικών παραγωγών με 278 εκθέτες από 80 χώρες και η παρουσία της Ελλάδας για πρώτη φορά στα χρονικά της έκθεσης ήταν δυναμική με περίπτερα του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αλλά και ελληνικών εταιρειών παραγωγής.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου για τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης για Οπτικοακουστικές Παραγωγές (Film Office), η Περιφέρεια Κρήτης, ως μέλος του δικτύου, φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΕΚΟΜΕ που συμμετείχε για πρώτη φορά στην εν λόγω έκθεση, με στόχο την προβολή του νέου εθνικού πλαισίου για την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών και του δικτύου Film Office.

Μάλιστα, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης, που συμμετείχε στη διεθνή συνάντηση στο Λονδίνο, είχε επαφές με Έλληνες και ξένους παραγωγούς και σκηνοθέτες για τις δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών. Εξάλλου, πραγματοποίησε συνάντηση με εταιρεία προώθησης τοποθεσιών για κινηματογράφηση (locations), ενώ παρακολούθησε τις παρουσιάσεις τόσο της Ελλάδας όσο και χωρών του ανταγωνισμού, όπως Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία (Βαλένθια) κ.λπ.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης δήλωσε σχετικά: «Η Κρήτη έχει όλες τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να πρωταγωνιστήσει στον χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών. Με τη συμμετοχή μας στην έκθεση διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για το νησί. Η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με το ΕΚΟΜΕ και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για να συγκροτήσει άμεσα το Film Office της Κρήτης. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε ένα φιλόξενο μέρος που θα παρέχει όλες εκείνες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται για τα γυρίσματα σπουδαίων παραγωγών. Τα οφέλη για την περιοχή και η προβολή του τόπου μας θα είναι σημαντικά και σπουδαία».

Η Κρήτη διαθέτει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ικανά να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, ενώ, όπως δήλωσε ο κ. Κώστας Ραφτόπουλος, line producer της δημοφιλούς σειράς “The Durrells” που γυρίστηκε στην Κέρκυρα και ήταν μία από τις πρώτες οπτικοακουστικές παραγωγές που έλαβαν χρηματοδότηση (cash rebate) με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, μέσα στο 2020 θα γυριστεί στην Κρήτη ταινία αγγλικής παραγωγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News