Ένωση Δημάρχων Κρήτης: Συγχαρητήρια επιστολή στον Γιάννη Κουράκη

Κρήτη
Ένωση Δημάρχων Κρήτης: Συγχαρητήρια επιστολή στον Γιάννη Κουράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προσδοκούμε στην καλή συνεργασία και την επίλυση των ζητημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Συγχαρητήρια επιστολή στον Γιάννη Κουράκη, εξέδωσε η Ένωση Δημάρχων Κρήτης, μετά την εκλογή του πρώτου στην προεδρεία της ΠΕΔ.

Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης εκλέχτηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, με 11 ψήφους υπέρ και 7 λευκά.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Φίλε Γιάννη,

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης( ΕΝ.ΔΗ.Κ.), εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του , σ’εσάς προσωπικά ως και στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ( Π.Ε.Δ.) Κρήτης, για την εκλογή σας, στα όργανα αυτά , κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023.

Προσδοκούμε στην καλή συνεργασία της Ένωσής σας με το Σύλλογο μας, με αντικειμενικό σκοπό και επιδίωξη , την ανάδειξη και επίλυση των πολύ σοβαρών ζητημάτων και υποθέσεων που αντιμετωπίζει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί, για να διασφαλίσουμε το δημόσιο τοπικό συμφέρον των πολιτών και να εμπεδώσουμε την τοπική ανάπτυξη.

Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης, ιδρύθηκε το 2017 και ως μέλη της είναι δήμαρχοι( εν ενεργεία, πρώην και τέως). Μεταξύ των βασικών καταστατικών σκοπών της , συγκαταλέγονται η προώθηση και στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , η συνδρομή των δημάρχων και η έκφραση αλληλεγγύης στα μέλη του συλλόγου της που χρήζουν ανάγκης.

Στη μέχρι σήμερα λειτουργία μας, εντελώς ανιδιοτελώς, έχουμε αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων αναβάθμισης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και καθημερινής υποστήριξης των αιρετών της Κρήτης και όχι μόνο. Ο ιστότοπος της Ένωσης μας( www.dimarhoskritis.gr), παρέχει έγκυρη και χρήσιμη πληροφορία για το ρόλο και την αποστολή του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τα θεσμικά όργανά της , κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους και τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων.

Είμαστε βέβαιοι, πως με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτετε, αλλά και την εκπεφρασμένη βούληση σας να λειτουργήσετε συλλογικά , η ΠΕΔ Κρήτης, ως συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Κρήτης, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του ρόλου των δήμων, στη διασφάλιση της καταστατικής θέσης των αιρετών και κυρίως θα προωθήσει και θα εγγυηθεί την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Κρήτης με τη σωστή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Στην προσπάθειά σας αυτή ευχόμαστε δύναμη και υγεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News