Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Κεραυνός έκανε στάχτη αποθήκη - 8 απεγκλωβισμοί

Κρήτη
Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Κεραυνός έκανε στάχτη αποθήκη - 8 απεγκλωβισμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και... 16 απαντλήσεις υδάτων - Έτρεχαν και δεν έφταναν οι πυροσβέστες της Κρήτης

Αρκετά δύσκολη αποδείχτηκε η χτεσινή ημέρα για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και κλιμάκια της Κρήτης, καθώς, οι πυροσβέστες δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από τη βροχόπτωση, όπως οι διασώσεις ατόμων και οι απαντλήσεις υδάτων, αλλά και πυρκαγιές.

Ένας κεραυνός, ο οποίος έκανε στάχτη αποθήκη στην Ιεράπετρα κινητοποίησε την πυροσβεστική το βράδυ της Τετάρτης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:30 το βράδυ στο Φράγμα Μπραμιανών στην Ιεράπετρα, όταν έπεσε κεραυνός σε γεωργική αποθήκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν 5 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας με 2 οχήματα. Οι ζημιές από την πυρκαγιά είναι μεγάλες και για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Από την κακοκαιρία, πάντως, η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε δύο περιστατικά, εκ των οποίων το ένα στο Γεροπόταμο, εκεί όπου τον περασμένο Φεβρουάριο έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα.

Ενώ και το μεσημέρι, 2 άνδρες της πυροσβεστικής με 1 όχημα απεγκλώβισαν ένα άτομο από ρέμα στην περιοχή Πυράθι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, οι οποίοι απεγκλώβισαν το άτομο και το μετέφεραν σε ασφαλές μέρος.

Σε γενικές γραμμές, οι πυροσβέστες της Κρήτης προχώρησαν χτες σε 8 διασώσεις ανθρώπων, 16 απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις και σε 3 κοπές δέντρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News