«Καλό Μεσημέρι» από τη Σαντορίνη, με αγάπη!

Κρήτη
«Καλό Μεσημέρι» από τη Σαντορίνη, με αγάπη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» (μας) ταξιδεύει και σήμερα στη Σαντορίνη

Το «Καλό Μεσημέρι» μετρά αντίστροφα για να απολαύσει μαζί σας το φημισμένο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, πριν ετοιμάσει τις βαλίτσες της επιστροφής!

Με θέα την Καλντέρα και με νησιώτικα ακούσματα, υποδέχεται ανθρώπους που συστήνουν την ιδιαίτερη γη της Θήρας και τα προϊόντα που αυτή παράγει.

Μπαίνει στα σπίτια των ντόπιων και μαθαίνει τα πιο νόστιμα… μυστικά τους!

Ιστορίες «ζυμωμένες» με αγάπη, μεράκι και παράδοση αποκαλύπτονται σε μια μπουκιά… από Σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες!

Τοπικά προϊόντα δουλεμένα στο χέρι, με μόχθο και επιμονή. Πώς οι προκλήσεις, οι δυσκολίες και η ιδιαιτερότητα του αναγλύφου και του μικροκλίματος δίνουν τελικά αυτό το κάτι παραπάνω στη γεύση; Πού οφείλεται η διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντικότητα της γαστρονομικής και όχι μόνο κληρονομιάς;

«Οίνος ευφραίνει καρδίαν»… και στη Σαντορίνη γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, από γενιά σε γενιά! Πώς μπορεί σε ένα ποτήρι να χωρέσουν όλα τα χρώματα, οι γεύσεις, τα αρώματα και η ιστορική διαδρομή ενός τόπου; Βραβευμένες ετικέτες και μοναδικές ποικιλίες κρασιού, καθιστούν τη χώρα μας γνωστή σε όλο τον κόσμο!

Και μιλώντας για κόσμο… κάνουμε μια στάση στο Μουσείο Χαμένης Ατλαντίδας! Το μοναδικό μουσείο σε όλο τον κόσμο που… ζωντανεύει ο Μύθος της Χαμένης Πολιτείας, του Πλάτωνα!

Κι επειδή Σαντορίνη και φιλοξενία πάνε μαζί… γνωρίζουμε το δίκτυο ξενοδοχείων Caldera Collection, με θέα την Καλντέρα, απολαμβάνοντας υπηρεσίες και προνόμια πολυτέλειας, συνοδευμένα με άνεση και χαλάρωση!

Λίγο πριν επιβιβαστούμε στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, για να επιστρέψουμε Κρήτη, μαγευόμαστε από τη χρωματική παλέτα του φημισμένου ηλιοβασιλέματος, όσο αυτό βυθίζεται στον ορίζοντα και ξεπλένεται στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου…

«Καλό Μεσημέρι», σήμερα στις 3, στην ΚΡΗΤΗ TV, από τη Σαντορίνη, με αγάπη…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News