Δίκη Γιακουμάκη: Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη - Δεν προσήλθαν οι κατηγορουμένοι

Κρήτη
Δίκη Γιακουμάκη: Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη - Δεν προσήλθαν οι κατηγορουμένοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι 9 νεαροί με καταγωγή την Κρήτη οι οποίοι και δεν προσήλθαν

Μετά από αναβολή,  ξεκίνησε σήμερα η δίκη για το bullying που φέρεται να βίωνε ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης, η υπόθεση του οποίου είχε σοκάρει το πανελλήνιο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, ωστόσο τελικά η Έδρα ανέβαλε τότε τη δίκη για σήμερα  8 Απριλίου.

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη. Να σημειωθεί ότι ούτε και σήμερα οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν στα δικαστήρια, ωστόσο εκπροσωπούνται από τους πληρεξούσιους συνηγόρους τους.

Η αναβολή τον περασμένο Φεβρουαρίο, είχε δοθεί λόγω της απουσίας αρκετών - αλλά και σημαντικών - μαρτύρων του κατηγορητηρίου, οι οποίοι δεν παρέστησαν στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι 9 νεαροί Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση. Όλοι τους βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δίκη δε σχετίζεται με την ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του αείμνηστου Γιακουμάκη, η οποία έχει ασκηθεί in rem.

Τι έγινε τον Φεβρουάριο

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι τότε κανείς από τους 9 κατηγορούμενους δεν είχε προσέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Εντούτοις, άπαντες οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν διά των πληρεξουσίων συνηγόρων τους.

Εκείνη τη μέρα, από τους συνολικά 20 μάρτυρες του κατηγορητηρίου, προσήλθαν στο δικαστήριο μόνο οι 11. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο μία εκ των 9 απόντων μαρτύρων απουσίαζε δικαιολογημένα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους μάρτυρες, οι οποίοι δεν προσήλθαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, θεωρούνται ουσιώδεις, γεγονός που φαίνεται να έπαιξε τότε σημαίνοντα ρόλο για να αναβάλει η Έδρα τη δίκη.

«Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια υποφέρει κάθε φορά που ανεβαίνει στην περιοχή μας (σ.σ. στα Ιωάννινα), καθώς έχει κάθε λόγο να μην επιθυμεί την παρουσία της εδώ. Η οικογένεια υποφέρει για ευνόητους λόγους», δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” τον περασμένο Φεβρουάριο ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

Όντως, εκείνη τη μέρα οι γονείς και η αδελφή του αδικοχαμένου 20χρονου σπουδαστή, που είχαν βρεθεί στα Ιωάννινα για τη δίκη, ήταν εμφανώς καταρρακωμένοι. Τραγική φιγούρα αποτελούσε ο πατέρας του Βαγγέλη, ο οποίος κρατούσε σφιχτά από το ένα χέρι τη σύζυγό του και από το άλλο την κόρη του. Η εικόνα του πατέρα, που δεν κόβει τα μαλλιά και τα γένια του λόγω πένθους για το πρωτότοκο παιδί του, συγκλόνισε το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια.

 Εξάλλου, όπως είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας, η οικογένεια του αείμνηστου Βαγγέλη έκλαιγε συνεχώς με αναφιλητά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τον κ. Μπούκα, η οικογένεια δε διαφώνησε με την απόφαση περί αναβολής της δίκης, καθώς κύριο μέλημά της είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Από τη στιγμή που απουσίαζαν πολλοί και σημαντικοί μάρτυρες της υπόθεσης, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δε θα μπορούσε να επιτευχθεί.

 «Ο Βαγγέλης ήταν ένα χαρούμενο παιδί, ένας ολοζώντανος άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο να αφαιρέσει τη ζωή του», επισήμανε τότε ο Δημήτρης Μπούκας, επαναλαμβάνοντας την - ήδη γνωστή από καιρό - πεποίθηση της οικογένειας Γιακουμάκη ότι ο Βαγγέλης δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News