Πιλαλήματα: Άνθρωποι κινδύνευσαν λόγω βροχής - Ανέβηκαν στην ταράτσα για να σωθούν - Βίντεο

Κρήτη
Πιλαλήματα: Άνθρωποι κινδύνευσαν λόγω βροχής - Ανέβηκαν στην ταράτσα για να σωθούν - Βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη επιχείρηση από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ

Μεγάλη επιχείρηση από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ έχει στηθεί στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας, Λασιθιου, όπου είχαν εγκλωβιστεί 4 άτομα εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δύο από τα 4 άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί και η επιχείρηση συνεχιζεται για να απεγκλωβιστούν τα άλλα δύο άτομα. 

Τα 4 άτομα, μόλις είδαν τον κίνδυνο, εξαρχής ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού, περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή».

Ωστόσο δεν πρόκειται για την μοναδική επιχείρηση απεγκλωβισμού στη συγκεκριμένη περιοχή που "δοκιμάζεται" από αυτήν την κακοκαιρία.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει και σε άλλες δύο περιπτώσεις απεγκλωβισμών σε δύο σπίτια.

Η μία αφορούσε πάλι σε 4 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους και τελικά οι διασώστες της πυροσβεστικής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και να τους σώσουν ενώ κινδύνευσε και ένας ηλικιωμένος που επίσης είχε εγκλωβιστεί και τελικά η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ορμητικό ποτάμι έχει εισέρθει στα Πιλαλήματα του Δήμου Σητείας απειλώντας με πλημμύρα σπίτια και περιουσίες και θέτοντας σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού.

Ορμητικά ήταν τα νερά και στο Γούδουρα Λασιθίου με τους κατοίκους να προσπαθούν να σωθούν καθώς ανέβηκε επικίνυδνα η στάθμη του ύδατος https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmarialoukaki.matheospetroulakis%2Fposts%2F2214445625472714&width=500

Σοβαρά προβλήματα έχει και η Ανάληψη Μακρύ Γιαλού με το νερό να έχει κατακλύσει τον επαρχιακό Ιεράπετρας Σητείας πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα και κόβοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Με χωματουργικά μηχανήματα επιχειρείται να ανοιχθούν έξτρα δίοδοι του  νερού προς τη θάλασσα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News