Οι ελιγμοί του τρόμου σε δρόμους «κόλαση» στην Κρήτη

Κρήτη
Οι ελιγμοί του τρόμου σε δρόμους «κόλαση» στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δρόμοι για γερά νεύρα και εικόνες που κόβουν την ανάσα

Λεωφορεία που σε στενούς δρόμους συναντούν νταλίκα λίγα χιλιοστά από χαράδρα πάνω από 200 μέτρα.

Εικόνες που σοκάρουν και αποτυπώνουν το σθένος των οδηγών τουριστικών πούλμαν, ξεναγών αλλά και των τουριστών που ζουν τεστάροντας τις αντοχές τους.

Τουριστικά πούλμαν που διασχίζουν κάθετα την εθνική οδό σε μια παρανομία πολύ γνώριμη στην τουριστική Κρήτη.

Τα βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» με τον Μάνο Δασκαλάκη κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον φέρνοντας όμως στο προσκήνιο μερικά από τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα και ίσως σε όλη την Ευρώπη.

Εικόνες με τα κύματα να καταπίνουν το λιμάνι των Χανίων, αλλά και οι χειρουργικές κινήσεις των οδηγών πούλμαν μια ανάσα από τα κεφάλια ανυποψίαστων πολιτών ντόπιων και τουριστών.

Μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TV που έβαλε στο μικροσκόπιο όλα αυτά τα σημεία μέσα από εικόνες και βίντεο με την βοήθεια του προέδρου των ξεναγών Κρήτης και Θήρας Βαγγέλη Παπανικολάου.

Ξεναγοί, επαγγελματίες οδηγοί, αντιπεριφεριάρχες και δήμαρχοι της Κρήτης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με το οπτικοακουστικό υλικό να θέτει τις βάσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα μια ανάσα πριν ξεκινήσει επίσημα η τουριστική περίοδος για το 2019.

Μάλιστα στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» δεν έλειψε και η ένταση με τους οδηγούς και ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων να εκφράζουν την αγωνία τους για περιοχές όπως τα λιμανάκια, τον Ανισαρά και την Ανάληψη ζητώντας από τους αιρετούς να δώσουν επιτέλους λύση και να μην μένουν στα λόγια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News