Σε αυτούς τους Δήμους θα ξεκινήσει η υποχρεωτική εκπαίδευση από τα 4 χρόνια

Κρήτη
Σε αυτούς τους Δήμους θα ξεκινήσει η υποχρεωτική εκπαίδευση από τα 4 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

18 Δήμοι της Κρήτης θα συμμετάσχουν στο πιλότικό πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, το οποίο θα ξεκινήσει από το ερχόμενο σχολικό έτος

Σε 18 Δήμους της Κρήτης ξεκινά από την ερχόμενη σχολική χρονιά (2018 - 2019) η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για τα νήπια, δηλαδή για τα παιδιά τα οποία θα συμπληρώσουν έως την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.

Το πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης ξεκινάει πιλοτικά σε 184 Δήμους της Ελλάδας, ενώ, σε βάθος τριετίας, δηλαδή μέχρι το 2021, αναμένεται να γίνει υποχρεωτικό σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Σημειώνεται ότι η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για τα νήπια εντάσσεται στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης.

Ποιοι Δήμοι της Κρήτης θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα;

Στο πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν 4 Δήμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, 7 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, 4 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και, επίσης, 4 στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Μινώα ΠεδιάδαςΧανίωνΜυλοποτάμουΟροπέδιου Λασιθίου
ΓόρτυναςΣφακίωνΑμαρίουΣητείας
ΒιάννουΑποκορώνουΑνωγείωνΑγίου Νικολάου
ΦαιστούΚαντάνου – ΣελίνουΑγίου Βασιλείου 
 Πλατανιά  
 Κισσάμου  
 Γαύδου 

Αναλυτικά και οι 184 Δήμοι της Ελλάδας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα:

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε εφαρμογή  του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.

Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με  κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής  Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων χαιρετίζει τη συνεργασία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με τους δημάρχους, τους  διευθυντές Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους των Συλλόγων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης  στη χώρα μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News