Ξενοδόχοι και παραγωγοί προωθούν τα κρητικά «καλούδια»

Κρήτη
Ξενοδόχοι και παραγωγοί προωθούν τα κρητικά «καλούδια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς αποτελεί και φέτος το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και Δίκτυα Διανομής, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

Παραγωγοί αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων  πραγματοποιούν συναντήσεις με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής προκειμένου να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για την προσεχή τουριστική περίοδο.

Στόχος της προσπάθειας, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, είναι να υπάρξουν εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές για να καλυφθούν οι ανάγκες των ξενοδοχείων της Κρήτης από τα τοπικά προϊόντα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν την αυθεντική κρητική διατροφή.

Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες 13.000 συναντήσεις  ανάμεσα στους 204 παραγωγούς / μεταποιητές  και τους εκπροσώπους 95 ξενοδοχείων κι 13 δικτύων διανομής.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ διεξάγεται φέτος για 7Η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Τη φετινή διοργάνωση στηρίζει και η Τράπεζα Πειραιώς ως αρωγός καινοτόμων δράσεων.

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται δωρεάν, το Φόρουμ περιλαμβάνει, επίσης έκθεση Κρητικών Προϊόντων  και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτουργούν στο χώρο περίπτερα των Επιμελητηρίων της Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου, εκπρόσωποι των οποίων ενημερώνουν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

«Συνεχίζουμε για 7η χρονιά την κοινή προσπάθεια ανάδειξης της  τοπικής παραγωγής ώστε να βρουν τα κρητικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει και να γίνουν ευρύτερα γνωστά» ανέφερε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και επισήμανε ότι «κάθε χρόνο πραγματοποιούνται σημαντικές συμφωνίες  γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον  και ζήτηση από τους επισκέπτες του νησιού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News