Έγιναν «Κρητικοί» & γυρίζουν κάθε χρόνο στο νησί για να δαμάσουν τα κύματα

Κρήτη
Έγιναν «Κρητικοί» & γυρίζουν κάθε χρόνο στο νησί για να δαμάσουν τα κύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι δύο νέοι άντρες από την Αυστρία με πάθος για το windsurfing και μεγάλη αγάπη για την Κρήτη όπου επιλέγουν να… ασκήσουν αυτό το άθλημα κάθε χρόνο.

Ο λόγος για τον Christian Sammer και τον Andi Storm, δύο Αυστριακοί που επικοινώνησαν με το neakriti.gr και περιέγραψαν το πώς ταξιδεύουν στην Κρήτη με οδηγό μόνο τον άνεμο και τα κύματα.

Χτες, Παρασκευή, έκαναν windsurfing στον Μπάλο όπου κάθε χρόνο, ιδίως το καλοκαίρι, σφύζει από τουρίστες μα και ντόπιους. Όμως ο Christian και ο Andi επέλεξαν αυτή την εποχή προκειμένου να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα, αφού ο καιρός τους ευνοεί αναμφισβήτητα.

Δεν έμειναν όμως μόνο στα… κύματα. Όπως αναφέρουν οι δύο άντρες, στη συνέχεια μετέφεραν περίπου 60 κιλά εξοπλισμό κατά μήκος όλης της βραχώδους παραλίας «but it was worth it», δηλαδή το άξιζε!

Η χαρά τους είναι απερίγραπτη και αυτό φαίνεται ακόμα και στις φωτογραφίες, με τον ένα απ’ τους δύο Αυστριακούς να φωτογραφίζεται με φόντο τον Μπάλο.

Σήμερα θα κάνουν windsurfing στην Παλαιόχωρα Χανίων, ενώ αύριο θα ταξιδεύουν προς τα ανατολικά. Πιθανότατα θα δαμάσουν τα κύματα της παραλίας στο Παλαίκαστρο ή στον Ξερόκαμπο.

«Όχι σκουπίδια στις παραλίες»

Ο Christian και ο Andi ωστόσο δεν αρκούνται μόνο στο να κάνουν surfing στις Κρητικές παραλίες. Όπως αναφέρουν, σε κάθε παραλία που πηγαίνουν προσπαθούν να μαζεύουν τα σκουπίδια που υπάρχουν.

Ως μία μικρή ένδειξη… σεβασμού σε όλα αυτά που προσφέρει το νησί μας· γιατί «οι παραλίες πρέπει να μένουν καθαρές»!

Η ιστορία τους πάει στα… παλιά

Ο Christian έχει ξεκινήσει να «γράφει» την ιστορία του στο νησί μας από το 2004.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2004 άνοιξε στην Κρήτη ένα χώρο όπου διδάσκεται το windsurfing. Ένα χρόνο αργότερα ο Christian γύρισε στην Αυστρία.

Όμως, η αγάπη τόσο του ίδιου όσο και του Andi για τις παραλίες της Κρήτης είναι τόσο μεγάλη που από τότε έρχονται κάθε χρόνο για να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News