default-image

Δηλώσεις Πασπάτη – Λαμπρινού με φόντο διαγραφές

Κρήτη
Δηλώσεις Πασπάτη – Λαμπρινού με φόντο διαγραφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ομολόγησε δημόσια εκείνο που δεν τολμά εδώ και ένα χρόνο να παραδεχτεί! Δεν υπάρχει συνοχή. Και αυτό ενισχύεται από την αποστροφή που αποδίδεται στον Γρηγόρη Πασπάτη ότι δεν τον ψήφισε η εκτελεστική εξουσία του Δήμου!

Δηλαδή, δεν τον ψήφισαν και αντιδήμαρχοι και άλλοι αξιοποιημένοι; Αν είναι έτσι, τότε "κολλάει γάντι" η ατάκα του Μαρίνου Παττακού για «πραξικοπηματίες»!

Εκείνο ωστόσο που παραδέχτηκε ο Λαμπρινός είναι ότι η δημοτική ομάδα δεν είναι πλέον αρραγής, όπως αρέσκονται τα στελέχη της δημοτικής Αρχής να διατυμπανίζουν κάθε φορά που τους γίνεται κριτική, μεταφέροντας το πρόβλημα άλλοτε στους δημοσιογράφους και άλλοτε σε εσωκομματικές σκοπιμότητες στη Νέα Δημοκρατία, που στήριξε την επιλογή Λαμπρινού με εγγύηση Πασπάτη το Φεβρουάριο του 2014.

Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης Πασπάτης σε δηλώσεις του στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής στον 9,84 χθες το πρωί, παραδέχτηκε ότι και ο ίδιος μπορεί να έχει κάνει λάθη που τώρα τα πληρώνει.

Ταυτόχρονα προανήγγειλε νέα σύγκληση της δημοτικής ομάδας Λαμπρινού, κατά την οποία ενδέχεται να υπάρξουν κυρώσεις ή μέτρα! Και ας μην αυταπατάται κανείς: τα λεγόμενα μέτρα είναι διαγραφές από τη δημοτική ομάδα!

Το ερώτημα είναι απλό: Πώς γνωρίζουν εκείνους που δεν ψήφισαν για να τους διαγράψουν; Η μόνη που παραδέχτηκε ενώπιον δημάρχου και παρουσία όλων των συναδέλφων της ότι δεν ψήφισε τον Πασπάτη ήταν η Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη.

Μα, η διαγραφή αυτή θα ήταν η προφανής, που στην πραγματικότητα θα ωφελούσε όχι την ομάδα Λαμπρινού αλλά την ίδια την κ. Σπανάκη-Κοχιαδάκη, η οποία από τον ανασχηματισμό του Μαρτίου του 2016 είχε προειδοποιήσει για διαλυτικά φαινόμενα που πυροδοτούνται από πρόσωπα που δήθεν παλεύουν για την ενότητα της παράταξης σχεδιάζοντας το μέλλον τους!

ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Διαγραφές για παραδειγματισμό

Διαγραφές παραδειγματισμού είναι πιθανό να μην υπάρξουν, καθώς κατά την πάγια τακτική του ο Β. Λαμπρινός αφήνει κάθε φορά μετά από κάθε κρίση το πράγμα να ξεθυμαίνει και σχεδόν να ξεχνιέται, ξεπερνώντας έτσι τον κάβο, αλλά χωρίς να λύνει το πρόβλημα, το οποίο βρήκε μπροστά του στις δημαιρεσίες της 5ης Μαρτίου 2017.

Από την άλλη, η πληροφορία περί διαγραφών φαίνεται ότι βρίσκει έδαφος για να διακινείται, καθώς πηγές αναφέρουν ότι μετά τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας οι ενδιαφερόμενοι που υπέστησαν την ήττα, δηλαδή Πασπάτης και Λαμπρινός, έκαναν προσωπικές συζητήσεις με άτομα που θεώρησαν ότι δεν ψήφισαν.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί και το παράπονο που έχει εκφράσει στη δημοτική ομάδα ο επικεφαλής της και δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, γιατί δεν τον προειδοποίησαν στην πρωινή συνεδρίαση της Κυριακής ότι δεν είχαν πρόθεση να ψηφίσουν τον Πασπάτη για πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου! Αυτό το παράπονο που του αποδίδουν μάλλον δείχνει αφέλεια που δεν ταιριάζει σε δήμαρχο!

Εξάλλου το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό και εκείνος θα έπρεπε να έχει βρει τις ισορροπίες για να κρατάει γερά από τα ηνία το άρμα που δημιούργησαν οι πολιτικές συγκυρίες του 2014.

Δύσκολος Σεπτέμβρης

Δυστυχώς, το μήνυμα δεν έχει ληφθεί, αν σκεφτεί κάποιος ότι ο κ. Λαμπρινός στις δηλώσεις του, μία μέρα μετά το φιάσκο των δημαιρεσιών, ανέφερε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να διατηρήσει η παράταξη τη συνοχή της.

Με διαγραφές ή άλλου τύπου μέτρα δε διατηρείται η συνοχή, θα υποστήριζε κάποιος, βλέποντας ότι μπροστά του ο κ. Λαμπρινός έχει τις επόμενες Συμπληγάδες, τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου του 2017, που ο ίδιος έχει προαναγγείλει.

Πολλοί εκτιμούν ότι αυτή τη φορά η παράταξη "Δύναμη Πολιτών" κινδυνεύει να καραβοτσακιστεί στις Συμπληγάδες του νέου ανασχηματισμού, αν ο Λαμπρινός δεν κατορθώσει να ισορροπήσει και να κρατηθεί γερά στο καναβάτσο!

Οι χθεσινές δηλώσεις Λαμπρινού είναι οι ακόλουθες: «Αξιολογούμε, αναλύουμε και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να υπάρξει και πάλι αρραγής ενότητα στην παράταξή μας.

Είναι ένα γεγονός που έλαβε χώρα σε μια παράταξη που είναι ανεξάρτητη και που δεν έχουν τα μέλη της ενιαία κομματική προέλευση. Δε στερείται σοβαρότητας. Το αναλύουμε, το αξιολογούμε και θα πάρουμε όλα τα μέτρα που θα είναι αναγκαία για να διατηρήσει η παράταξη τη συνοχή της και στο μέλλον. Θα υπάρξει και δεύτερη συνεδρίαση».

Τι εννοεί ο Πασπάτης

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, που θεωρείται ουσιαστικά και πρόεδρος για τη δημοτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχει στη "Δύναμη Πολιτών" (εκείνος επισκέφτηκε τον τότε πρόεδρο της Ν.Δ. και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λαμβάνοντας το "ΟΚ" για να "κατεβάσουν" τον Λαμπρινό που ήταν ΔΗΜ.ΑΡ.), αναφέρθηκε σε κίνητρα εκείνων που τον ψήφισαν που δεν είναι εμφανή. Αν όντως εννοεί αυτό που λέει, τότε σημαίνει ότι το μήνυμα δεν έχει ληφθεί.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι ο Πασπάτης στην προχθεσινή δημοτική ομάδα αναφέρθηκε σε άτομα από την εκτελεστική εξουσία που δεν τον ψήφισαν, δηλαδή στους αξιοποιημένους! Έτσι εξηγείται καλύτερα η δήλωση που έγινε στο ραδιόφωνο του 9,84 και είναι η ακόλουθη:

«Ήταν κάτι το οποίο δεν ήταν ευχάριστο. Επειδή τα κίνητρά τους δεν είναι εμφανή, μπορεί να έχω ένα κομμάτι της ευθύνης κι εγώ. Όμως πήρα 4.000 σταυρούς, έχω μια συγκεκριμένη αναφορά στην κοινωνία, και για αυτήν λογοδοτώ. Δεν έθεσα θέμα παραίτησης. Έχω πει στο δήμαρχο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να με χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Σιγά μην παραιτηθώ!

»Νομίζω ότι και αυτοί οι συνάδελφοι μπορεί να αλλάξουν την άποψή τους σε βάθος χρόνου. Η δημοτική Αρχή έχει συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα κάνει, και εμάς είναι αυτός ο σκοπός μας, σε δύο χρόνο να έχουμε ολοκληρώσει ορισμένα πράγματα. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα. Πιστεύω ότι είναι ένα θέμα ήσσονος πολιτικής σημασίας».

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News