Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σήμερα ανασύρθηκαν 22 ακόμη σοροί, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στους 68, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται.
Το πλοίο Καρίμπα RIDA φέρεται να ήταν υπερφορτωμένο όταν ανατράπηκε στις 11 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετέφερε τουλάχιστον 119 ενήλικες, καθώς και άγνωστο αριθμό παιδιών, παρότι η προβλεπόμενη χωρητικότητά του ήταν μόλις 90 επιβάτες.
Μετά την ανατροπή του σκάφους, αρκετοί από τους επιζώντες εγκλωβίστηκαν στο κύτος, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης κινητοποιήθηκαν άμεσα. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν κάνει γνωστό ότι 77 άνθρωποι διασώθηκαν.
►Διαβάστε επίσης: Κολομβία: Μάχη με τον χρόνο για τους αγνοούμενους μετά τον φονικό σεισμό - 294 νεκροί και 4.000 τραυματίες
Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν κάτοικοι χωριών της περιοχής και άνθρωποι που δραστηριοποιούνταν στην αλιεία, καθώς η λίμνη αποτελεί βασικό σημείο μετακίνησης και βιοπορισμού για τις τοπικές κοινότητες.
Η λίμνη Καρίμπα βρίσκεται στα σύνορα Ζιμπάμπουε και Ζάμπιας, περισσότερα από 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαράρε, και αποτελεί τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στον κόσμο ως προς τον όγκο των υδάτων της.
