Ένα νέο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνει με ανατριχιαστικό τρόπο τη δύναμη των δύο ισχυρών σεισμών που έπληξαν τη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου.
Οι εικόνες προέρχονται από κάμερες ασφαλείας κατοικίας στη συνοικία Λα Γκουάιρα και δείχνουν μια οικογένεια να περνά ανέμελες στιγμές στην αυλή και στο εσωτερικό του σπιτιού, πριν ο εγκέλαδος μετατρέψει τα πάντα σε χάος. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η γη αρχίζει να σείεται βίαια, ενώ το νερό της πισίνας εκτοξεύεται έξω από τα τοιχώματά της, αδειάζοντας σχεδόν ολοκληρωτικά.
Η ημέρα των σεισμών ήταν αργία στη χώρα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι πολίτες να βρίσκονται στα σπίτια τους την ώρα των δονήσεων.
Την ίδια ώρα, ο απολογισμός της τραγωδίας γίνεται ολοένα και βαρύτερος. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Χόρχε Ροδρίγκες, οι δύο σεισμοί μεγέθους 7,2 και 7,5 Ρίχτερ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.535 ανθρώπους, ενώ 16.740 έχουν τραυματιστεί.
Οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πιθανή περαιτέρω αύξηση του αριθμού των θυμάτων.
