Δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο από τους Φρουροί της Επανάστασης το ελληνικών συμφερόντων πλοίο «Epaminondas», σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο διαψεύδει σχετικές αναφορές που κυκλοφόρησαν νωρίτερα.
Ιρανικά μέσα είχαν μεταδώσει ότι οι Φρουροί της Επανάστασης πραγματοποίησαν επιθέσεις σε τρία πλοία στην περιοχή των Στενά του Ορμούζ, κάνοντας λόγο για κατασχέσεις και μεταφορά δύο εξ αυτών προς το Ιράν, μεταξύ των οποίων και το «Epaminondas».
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, το πλοίο «Euphoria» φέρεται να προσάραξε μετά από επίθεση, ενώ το «MSC Francesca» και το «Epaminondas» παρουσιάστηκαν ως κατασχεμένα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
►Διαβάστε επίσης: Στενά Ορμούζ: Κατασχέθηκαν δύο πλοία από τους Φρουρούς της Επανάστασης - Ανάμεσα τους και ελληνόκτητο!
Από την πλευρά της, εταιρεία ασφάλειας ναυσιπλοΐας αναφέρει ότι το «Epaminondas» δέχθηκε προσέγγιση από λέμβο χωρίς προειδοποίηση, με αναφορές για πυροβολισμούς και μικρές ζημιές στη γέφυρα του πλοίου, ενώ το πλήρωμα αποτελείται από 21 άτομα και είναι ασφαλές.
Οι πληροφορίες παραμένουν αντικρουόμενες, ενώ η εικόνα για το περιστατικό στα Στενά του Ορμούζ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως.
