TRUMP
Φωτ.: AP

Ντόναλντ Τραμπ: «Κοντά σε νέο γύρο συνομιλιών με το Ιράν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες»

Κόσμος
Ντόναλντ Τραμπ: «Κοντά σε νέο γύρο συνομιλιών με το Ιράν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου γύρου συνομιλιών με το Ιράν άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι μέσα στις επόμενες δύο ημέρες μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις στο Πακιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου γύρου συνομιλιών με το Ιράν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, με πιθανό τόπο το Πακιστάν.

Μιλώντας στην New York Post, ο Τραμπ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάτι μπορεί να συμβεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες και είμαστε πιο διατεθειμένοι να πάμε εκεί», δείχνοντας ότι οι εξελίξεις στο διπλωματικό μέτωπο είναι άμεσες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν, Ασίμ Μουνίρ, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό», υπογραμμίζοντας πως η παρουσία του ενισχύει την πιθανότητα να επιλεγεί το Πακιστάν ως τόπος διεξαγωγής των συνομιλιών.

Η σχέση των δύο ανδρών φαίνεται να έχει ενισχυθεί από την περσινή κρίση μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας, κατά την οποία οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν ρόλο στην επίτευξη εκεχειρίας μετά από τετραήμερη σύγκρουση.

Ο Τραμπ άφησε αιχμές για άλλες πιθανές τοποθεσίες, σημειώνοντας: «Γιατί να πάμε σε κάποια άλλη χώρα που δεν έχει καμία σχέση με το θέμα;», ενισχύοντας το σενάριο ότι το Ισλαμαμπάντ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News