Πεσκόφ

Ρωσία και Κίνα πιέζουν για ειρηνική λύση στην κρίση του Ιράν

Κόσμος
Ρωσία και Κίνα πιέζουν για ειρηνική λύση στην κρίση του Ιράν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία προσφέρεται να μεσολαβήσει για την αποκλιμάκωση της κρίσης στο Ιράν, ενώ η Κίνα ζητά άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα Στενά του Χορμούζ.

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στην ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Ιράν, ενώ η Κίνα επισημαίνει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ΗΠΑ–Ισραήλ ευθύνονται για την αναστάτωση στα Στενά του Χορμούζ και ζητά άμεση παύση των εχθροπραξιών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει τις επαφές με ηγέτες της περιοχής και είναι έτοιμος να παρέμβει για να μετατραπεί η στρατιωτική ένταση σε ειρηνική πορεία. Παράλληλα, ο Πούτιν θα υποδεχτεί τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Μπαντρ Αμπντελατί για συζητήσεις γύρω από την κρίση στο Ιράν, την ευρύτερη Μέση Ανατολή και τις διμερείς σχέσεις.

 ►Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο εκατομμυρίων στο Έβερεστ με δηλητηριάσεις ορειβατών

Η Κίνα από την πλευρά της υπογραμμίζει ότι η αστάθεια στη ναυσιπλοΐα του Στενού του Χορμούζ προκλήθηκε από τις επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ισραήλ και τονίζει ότι μόνο η άμεση κατάπαυση πυρός και η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών μπορεί να αποκαταστήσει την ασφάλεια στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News