σχολείο αίθουσα
Φωτ. αρχείου

Κύπρος: Μαθητές εκπαιδεύονται σε εκκενώσεις σχολείων «σε περίπτωση σειρήνων»

Κόσμος
Κύπρος: Μαθητές εκπαιδεύονται σε εκκενώσεις σχολείων «σε περίπτωση σειρήνων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα τα σχολεία στην Κύπρο πραγματοποιούν ασκήσεις εκκένωσης για την Πολιτική Άμυνα, με τους μαθητές να μαθαίνουν πώς να προστατεύονται, ενώ οι Έλληνες φοιτητές που είχαν αποχωρήσει επιστρέφουν σταδιακά στη Μεγαλόνησο

Στην Κύπρο, οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων συμμετέχουν σε προσομοιώσεις εκκένωσης, με στόχο την ασφαλή αντίδραση σε περίπτωση ενεργοποίησης των σειρήνων της Πολιτικής Άμυνας. Όπως φαίνεται σε βίντεο του MEGA, οι μαθητές κατευθύνονται κάτω από τα θρανία, σχηματίζουν σειρές με τα χέρια στο κεφάλι και εκκενώνουν με τάξη τις αίθουσες.

Το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου καλεί όλα τα σχολεία να εφαρμόζουν τακτικά αυτές τις ασκήσεις, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό στη βρετανική βάση, η κατάσταση στη χώρα δείχνει να ομαλοποιείται. Οι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές που είχαν αποχωρήσει επιστρέφουν σταδιακά, όπως η φοιτήτρια Μελιτίνη, η οποία είχε ταξιδέψει προσωρινά στην Αθήνα λόγω ανησυχίας για νέες επιθέσεις.

Οι Κύπριοι φοιτητές περιγράφουν πλέον ηρεμία, εν μέρει χάρη στις ενισχύσεις από Ελλάδα, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στο Ακρωτήρι, η πλειονότητα των κατοίκων επέστρεψε στα σπίτια της, ενώ περίπου 200 άτομα παραμένουν προσωρινά σε συγγενικά σπίτια ή ξενοδοχεία. Τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά έως την Παρασκευή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News