Την αποστολή φρεγάτας στην Κύπρο ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης των δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ισπανική φρεγάτα «Cristóbal» θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, καθώς και ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται ήδη στην περιοχή.
Η ανάπτυξη της φρεγάτας έρχεται μετά την επίθεση με ιρανικό drone που δέχθηκε η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου.
Όπως διευκρινίζεται, το ισπανικό πολεμικό πλοίο θα αναλάβει αποστολές προστασίας και αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ θα μπορεί να συμβάλει και σε πιθανή επιχείρηση απομάκρυνσης μη στρατιωτικού προσωπικού από την περιοχή, εφόσον χρειαστεί.
