Ζελένσκι

Σάλος στην Ουκρανία με σκάνδαλο που αγγίζει τον στενό κύκλο του Ζελένσκι

Κόσμος
Σάλος στην Ουκρανία με σκάνδαλο που αγγίζει τον στενό κύκλο του Ζελένσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη αναστάτωση έχει προκληθεί στην Ουκρανία, καθώς οι έρευνες για διαφθορά φτάνουν μέχρι το περιβάλλον του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και συγκεκριμένα τον στενό του συνεργάτη, Τιμούρ Μίντιτς.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NABU), ο Μίντιτς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων από συμβάσεις στον ενεργειακό τομέα. Ο ίδιος, που υπήρξε επί χρόνια επιχειρηματικός εταίρος του Ζελένσκι, διέφυγε από τη χώρα λίγο πριν τις εφόδους στο σπίτι και στα γραφεία του.

 ►Διαβάστε επίσης: Καπνιστής υπαίτιος φωτιάς σε βενζινάδικο! (vid)

Η υπόθεση αφορά την κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom, η οποία φέρεται να συμμετείχε σε κύκλωμα μιζών 10–15% σε συνεργασία με υψηλόβαθμα στελέχη και πρώην συμβούλους του υπουργείου Ενέργειας.

Ο Τιμούρ Μίντιτς, συνιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Kvartal 95 –της ίδιας που ίδρυσε ο Ζελένσκι πριν ασχοληθεί με την πολιτική– φέρεται να είχε αποκτήσει σημαντική επιρροή στους τομείς ενέργειας και άμυνας τα τελευταία χρόνια.

Στο διάγγελμά του, ο Ζελένσκι κράτησε αποστάσεις από τον πρώην συνεργάτη του, δηλώνοντας πως «κάθε ενέργεια κατά της διαφθοράς είναι απαραίτητη» και πως «η τιμωρία όσων εμπλέκονται πρέπει να είναι αναπόφευκτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News