police
pexels

Φόνος 30χρονης στη Λεμεσό: Προφυλακίστηκαν οι τρεις συγκάτοικοι της - Τι υποστηρίζουν

Κόσμος
Φόνος 30χρονης στη Λεμεσό: Προφυλακίστηκαν οι τρεις συγκάτοικοι της - Τι υποστηρίζουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα τεκμήρια περιλαμβάνεται ένα σπασμένο σκουπόξυλο, ενώ οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων για να καθοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις συγκάτοικοι της 30χρονης από τη Νιγηρία, η οποία βρέθηκε νεκρή το πρωί της Κυριακής στο διαμέρισμά της στην περιοχή Ποταμός Γερμασόγειας.

Οι τρεις γυναίκες, δύο 24χρονες και μία 35χρονη, επίσης Νιγηριανές, προφυλακίστηκαν για οκτώ ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα. Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ενώ για τη 35χρονη εξετάζεται και το ενδεχόμενο παράνομης παραμονής στη χώρα. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στην κράτησή τους.

Η 30χρονη εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε, με σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο και το σώμα, οι οποίες, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, υποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν φωνές και έντονο καβγά τα ξημερώματα, λίγο πριν από τον εντοπισμό της.

Οι τρεις γυναίκες ισχυρίζονται ότι επέστρεψαν στο σπίτι γύρω στις 5 τα ξημερώματα, συνοδευόμενες από φιλικό ζευγάρι Νιγηριανών, και βρήκαν τη 30χρονη «σε έξαλλη κατάσταση», πιθανότατα λόγω χρήσης ναρκωτικών. Όπως είπαν, προσπάθησαν να τη συγκρατήσουν, με τη μία να τη χτυπά με τα χέρια και την άλλη με σκουπόξυλο, ενώ στη συνέχεια καθάρισαν αίματα πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Η Αστυνομία αναζητά το ζευγάρι που βρισκόταν μαζί τους, καθώς φέρεται να έφυγε παίρνοντας το κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, οι τρεις γυναίκες παραδέχθηκαν ότι διέμεναν όλες μαζί στο διαμέρισμα, όπου «ασκούσαν πορνεία». Στα τεκμήρια περιλαμβάνεται ένα σπασμένο σκουπόξυλο, ενώ οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων για να καθοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Όπως δήλωσε ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, οι τέσσερις γυναίκες είχαν μετακομίσει πρόσφατα στη Λεμεσό και είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου, με τη μία να παραμένει παράνομα μετά την απόρριψή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News