Dick Van Dyke

Αμερικανικές εκλογές: Μήνυμα ελπίδας και ενότητας από τον θρυλικό ηθοποιό Ντικ βαν Ντάικ

Κόσμος
Αμερικανικές εκλογές: Μήνυμα ελπίδας και ενότητας από τον θρυλικό ηθοποιό Ντικ βαν Ντάικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 98χρονος ηθοποιός μοιράστηκε μια ιστορική στιγμή, τη συμμετοχή του το 1964 σε εκδήλωση για τα πολιτικά δικαιώματα

Με αφορμή τη στήριξη στο πρόσωπο της Κάμαλα Χάρις (Kamala Harris) ο Ντικ βαν Ντάικ (Dick Van Dyke) έκανε μια σπάνια εμφάνιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέποντας τους θαυμαστές του να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Σε ασπρόμαυρο βίντεο στο YouTube, ο 98χρονος ηθοποιός μοιράστηκε μια ιστορική στιγμή, τη συμμετοχή του το 1964 σε εκδήλωση για τα πολιτικά δικαιώματα.

«Πριν από 50 χρόνια, ήμουν στο βήμα με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος απευθυνόταν σε περίπου 60.000 ανθρώπους στο Λος 'Αντζελες και ήμουν εκεί για να διαβάσω ένα μήνυμα γραμμένο από τον Ροντ Σέρλινγκ τον τύπο που έγραψε το «Twilight Zone». Το έβγαλα τις προάλλες και νομίζω ότι σήμερα έχει την ίδια σημασία -αν όχι μεγαλύτερη- με τότε, οπότε αν δεν σας πειράζει, θα ήθελα να το διαβάσω» είπε αρχικά ο θρυλικός κωμικός ηθοποιός.

«Το μίσος δεν είναι ο κανόνας. Η προκατάληψη δεν είναι ο κανόνας. Η καχυποψία, η αντιπάθεια, η ζήλια...κανένα από αυτά δεν είναι οι υπερβατικές πτυχές της ανθρώπινης προσωπικότητας. Είναι ασθένειες. Είναι οι καρκίνοι της ψυχής. Είναι οι μολυσματικοί και μεταδοτικοί ιοί που εκτρέφουν την ανθρωπότητα εδώ και χρόνια. Και επειδή υπήρξαν και επειδή υπάρχουν, είναι απαραίτητο να παραμείνουν; Νομίζω πως όχι», συνέχισε ο ηθοποιός.

Όσο υπάρχει «μια φωνή που έχει απομείνει για να πει «καλώς ήρθατε» σε έναν ξένο, ένα χέρι απλωμένο για να πει «μπείτε και μοιραστείτε» και ένα μυαλό που έχει απομείνει για να σκεφτεί μια σκέψη ζεστασιάς και φιλίας, τότε υπάρχει ακόμα ελπίδα για την ανθρωπότητα», συμπλήρωσε ο βαν Ντάικ.

Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του, υπογράμμισε: «1964. Πολλά έχουν συμβεί. Όχι ακριβώς όσα ονειρευόταν ο Μάρτιν Λούθερ [Κινγκ], αλλά είναι μια αρχή».

Σύμφωνα με το Deadline, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Los Angeles Memorial Coliseum στις 31 Μαΐου 1964 λίγο πριν την ψήφιση του νόμου για τα πολιτικά δικαιώματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News