Κάρλο Ακούτις

Αυτός είναι ο πρώτος millennial Άγιος – Τον αγιοποίησε ο Πάπας και ήταν μόλις 15 όταν πέθανε... (vid)

Κόσμος
Αυτός είναι ο πρώτος millennial Άγιος – Τον αγιοποίησε ο Πάπας και ήταν μόλις 15 όταν πέθανε... (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ποιο λόγο ο Πάπας Φραγκίσκος ανακήρυξε Άγιο έναν 15χρονο, τον πρώτο της γενιάς των millennialς

Μια πρωτοφανής είδηση κατέφτασε από το Βατικανό. Πρόκειται για την αιφνιδιαστική απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να αποκτήσει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τον πρώτο Άγιο των millenials: Τον 15χρονο Κάρλο Ακούτις (Carlo Acutis).

Η ιστορική απόφαση οποία έγινε δεκτή με πολύ θερμά σχόλια από τους πιστούς. Ο Κάρλο Ακούτις, είχε προσφέρει βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους του, στη σύντομη ζωή του. Στον πρώτο Άγιο των millenials, που πέθανε το 2006 σε ηλικία 15 ετών από λευχαιμία, ο Πάπας Φραγκίσκος απέδωσε ένα δεύτερο θαύμα, γράφει η εφημερίδα Guardian.

Η Καθολική Εκκλησία πιστεύει ότι ο 15χρονος έφηβος που χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στον υπολογιστή για να διαδώσει τις αξίες του καθολικισμού θα συνεχίζει να βοηθάει τον κόσμο και μετά θάνατον. Εξ ου και ανακηρύχθηκε Άγιος.

Σύμφωνα με τον Guardian, από τους 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν επί ημερών του Πάπα Φραγκίσκου, η πιο πρόσφατη ημερομηνία γέννησης ήταν προηγουμένως το 1926. 

Ποιος ήταν ο Κάρλο Ακούτις

Ο Κάρλο Ακούτις, ιταλική καταγωγής, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 και πέθανε από λευχαιμία το 2006, σε ηλικία μόλις 15 ετών. Ήταν ένα παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του. Ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε ότι ένα δεύτερο μεταθανάτιο θαύμα αποδόθηκε στον Ακούτις και προέκρινε τον έφηβο για αγιοποίηση.

Λίγο μετά την πρώτη του Κοινωνία σε ηλικία επτά ετών, ο Κάρλο είπε στη μητέρα του: «Θέλω να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού: Αυτό είναι το σχέδιο ζωής μου». Η μητέρα του είχε δηλώσει παλαιότερα στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ότι, από την ηλικία των τριών ετών, ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.

Ακόμη, προσφερόταν να υποστηρίξει συμμαθητές του, των οποίων οι γονείς έπαιρναν διαζύγιο, υπερασπιζόταν συμμαθητές του με αναπηρία όταν τους εκφόβιζαν και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους.

Ο Ποντίφικας έλαβε χθες την απόφαση να αγιοποιήσει τον Κάρλο Ακούτις κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής του αγίων του Βατικανού, καρδινάλιο Μαρτσέλο Σεμεράρο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News