4

Ρωσία: Οι αρχές επιβολής του νόμου ζήτησαν να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ο κρατούμενος στρατηγός Ποπόφ

Κόσμος
Ρωσία: Οι αρχές επιβολής του νόμου ζήτησαν να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ο κρατούμενος στρατηγός Ποπόφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρυσι ο Ποπόφ είχε δηλώσει ότι παραιτήθηκε αφότου είπε στην στρατιωτική ηγεσία την αλήθεια για την τότε δεινή κατάσταση για τη Ρωσία στα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ζήτησε σήμερα να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην διοικητής της 58ης στρατιάς της Ρωσίας, υποστράτηγος Ιβάν Ποπόφ, ο οποίος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για απάτη.

Σε ανακοίνωσή της η Ανακριτική Επιτροπή αναφέρει ότι ο Ποπόφ, που είναι ένας από τους τέσσερις ανώτερους αξιωματούχους του στρατού που άρχισαν να συλλαμβάνονται από τον Απρίλιο με την κατηγορία της απάτης, θεωρείται ύποπτος για κλοπή προϊόντων μετάλλου αξίας 130 και πλέον εκατομμυρίων ρουβλίων (1,44 εκατομμυρίων δολαρίων) τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή οχυρωματικών έργων κατά μήκος του μετώπου στην Ουκρανία.

Πέρυσι ο Ποπόφ είχε δηλώσει ότι παραιτήθηκε αφότου είπε στην στρατιωτική ηγεσία την αλήθεια για την τότε δεινή κατάσταση για τη Ρωσία στα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία. Η Ρωσία έκτοτε άρχισε να κερδίζει έδαφος, προελαύνοντας σταδιακά από τον Φεβρουάριο στην ανατολική Ουκρανία.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News